Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αποχωρησε απο το ΔΣ Ωραιοκάστρου ο Δήμαρχος Σαραμάντος δείχνοντας την απαξίωση του προς τον πρωην Δήμαρχο Μπατο

6ο Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου (έκτακτο) 

 Αν και χαμηλών τόνων ο Δημήτρης Σαραμάντος, ένας ηγέτης που δεν του αρέσει να προκαλεί, χωρίς αλαζονεία, εργάτης του Δήμου 24 ώρες, άφησε την αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου λίγο πριν τελιώσει η συνεδρίαση, για να δείξει την δυσαρέσκεια και απαξίωση του προς το πρόσωπο του πρώην Δημάρχου Ωραιοκάστρου. Ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Μπάτος από την προεκλογική εκστρατεία και ως σήμερα, δεν έχει σταματήσει να τον προκαλεί λεκτικά και πολιτικά, και να εκμεταλλεύεται τον χαρακτήρα του, το ήπιο στυλ του.

Θα χρησιμοποιήσω την φράση του κ. Μπάτου από τους προεκλογικούς λόγους του:"πετροβολούν τα δέντρα που έχουν καρπό". Έτσι και ο κ. Μπάτος σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας δεν έπαψε να πετροβολεί τον Σαραμάντο (όχι μόνο με πέτρες, αλλά χρησιμοποιώντας κάθε όπλο που είχε, ακόμα και με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη) καθώς αυτός ήταν ο μεγάλος του αντίπαλος, μιας και αυτόν φοβόταν από την πρώτη στιγμή.

Η επιθετικότητα του Νίκου Μπάτου βέβαια,  είναι σίγουρο ότι μόνο σε καλό δεν θα του βγει, διότι οι προσβολές και η μανία του να δείξει ότι δεν μπορεί να το "χωνέψει" ότι έχασε τις εκλογές, και κακό κάνει στο πολιτικό προφίλ του γιατί ο κόσμος πια που έχει μάτια και αυτιά ανοιχτά για κάθε πολιτικό, έχει σιχαθεί τα μεγάλα λόγια και την φανφαρολογία.Ο κόσμος στην σημερινή εποχή θέλει κάτι άλλο, όχι αυτό που έζησε τόσα χρόνια.

Μάλιστα από εκεί που κατηγορούν κάποιους "κατάδικους" και παριστάνουν τον Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου, ίσως στο μέλλον δούμε κάποιους στο σκαμνί του Δικαστηριου ως κατηγορούμενους και όχι σαν κατήγορους.  

"Την αλαζονεία του Μπάτου πολλοί εμίσησαν"  και αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισαν να του αφαιρέσουν την εξουσία από τα χέρια σε αυτές τις εκλογές.

Γιατί οι Πολίτες αποφασίζουν, και όχι οι Πρώην Δήμαρχοι για το ποιος θα τους κυβερνήσει. Γιατί στο Ωραιόκαστρο έχουμε Δημοκρατία, και όχι "Χούντα και Απολυταρχία".

Πολλοί ήταν αυτοί που θέλουν να τον δουν να μένει έξω από την πολιτική σκηνή και τα δρώμενα του νέου Δήμου. Πολλοί ήταν οι δυσαρεστημένοι από την διακυβέρνηση του τόσα χρόνια. Και πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν από τον Σαραμάντο μια άλλη στάση, πιο επιθετική, "να βάλει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του". 

Άραγε θα αλλάξει στάση ο Σαραμάντος? Θα περάσει στην επίθεση?

Το σίγουρο είναι ότι έχει στόχο να προσφέρει στο Ωραιόκαστρο κάτι που δεν έζησε 16 χρόνια. Κάτι Διαφορετικό.

 

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: