Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

«Δεν χωράνε "παράγκες" στην τοπική αυτοδιοίκηση» του Δ. Σπυριδωνίδη

«Δεν χωράνε ‘παράγκες’ στην τοπική αυτοδιοίκηση»

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δρυμού, Δ. Σπυριδωνίδης

Σε μια εποχή όπου η ατομικότητα κυριαρχεί έναντι της συλλογικότητας, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι επιμένουν να ακολουθούν την οδό της κοινωνικής προσφοράς. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι και ο Δημήτρης Σπυριδωνίδης, ο οποίος πιστεύει πως η αποχή δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση για τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.
Τι τον ώθησε, όμως, να ασχοληθεί με τα κοινά; «Δεν θέλω αγκιστρωμένες ‘κάστες’ ανθρώπων να αποφασίζουν και να διαμορφώνουν καταστάσεις οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη και εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών μας», τόνισε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Δρυμού. Μάλιστα, ως διαιτητής ποδοσφαίρου, δηλώνει αντίθετος με την ύπαρξη φαινομένων τύπου... παράγκας στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Αν υπάρχουν, το μόνο που δικαιούνται είναι να φυτοζωούν!», επισήμανε ο κ. Σπυριδωνίδης.
Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, έθεσε υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Ωραιόκαστρο Τώρα» του Δημήτρη Σαραμάντου, όπου και εξελέγη με 83 ψήφους. «Όταν γνώρισα τον κ. Σαραμάντο, μου έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο διοικούσε το δήμο Καλλιθέας», σημείωσε ο κ. Σπυριδωνίδης.
Όσον αφορά το Δρυμό, εκτιμά πως τα προβλήματα είναι πολλά και χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης. «Από την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης ως την εκτέλεση οδικών έργων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυριδωνίδης και αναφέρθηκε διεξοδικά και στις προτεραιότητες που έχει θέσει η δημοτική κοινότητα Δρυμού. «Επιδιώκουμε τη δημιουργία νέων κοιμητηρίων, την επίλυση των προβλημάτων της σχολικής στέγης ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί και στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας. Πρόκειται δηλαδή για την ανάγκη εκτέλεσης έργων υποδομής, τα οποία αναμένεται να συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας και κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δρυμού», υπογράμμισε.

«Αναγκαία η ενεργός συμμετοχή των δημοτών» Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει διατεθειμένος να συμβάλλει στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων από τη διοίκηση του δήμου. «Μέλημα μου είναι η ενεργός συμμετοχή του 95% των μπουχτισμένων και αποστασιοποιημένων δημοτών, οι οποίοι εδώ και χρόνια ένοιωθαν παραμελημένοι επειδή κάποιος δεν ήταν δίπλα τους. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά το κάθε νοικοκυριό», υποστήριξε ο κ. Σπυριδωνίδης. Επίσης, επισήμανε την ανάγκη καλλιέργειας κλίματος ισονομίας μεταξύ των δημοτών. «Να καταλάβουν οι λίγοι προνομιούχοι ότι αποτελούν μέρος του κοινωνικού συνόλου και ότι έχουν ίσα και όχι περισσότερα δικαιώματα, ακόμη και απ’ τον τελευταίο πολίτη», είπε ο κ. Σπυριδωνίδης και τάχτηκε υπέρ της συναίνεσης. «Αν λειτουργήσουν με αυτό τον τρόπο και οι οκτώ κοινότητες του δήμου και με δεδομένη την δίκαιη νομή εξουσίας από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Δημήτρη Σαραμάντο, θεωρώ ότι θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δρυμού.

Αν και εκφράζει τον προβληματισμό του για τις περικοπές στις τακτικές επιχορηγήσεις των δήμων, ο κ. Σπυριδωνίδης δηλώνει αισιόδοξος. «Το μέγεθος των επιπτώσεων στην αποτελεσματικότητα κάθε δήμου, λόγω των περικοπών στις τακτικές επιχορηγήσεις, εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί τα οικονομικά της η κάθε διοίκηση», υποστήριξε. Να σημειωθεί ότι ο κ. Σπυριδωνίδης διαμένει μόνιμα στο Δρυμό από το 1998, είναι απόφοιτος ιδιωτικής σχολής μηχανογραφημένης λογιστικής και απασχολείται στην οικογενειακή επιχείρηση.

Συνέντευξη Του Γιώργου Kατσιάνη στην εφημερίδα "ΧΡΟΝΟΣ"
Παρασκευή, 18 Μάρτιος 2011
http://www.xronews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=443:-lr&catid=4:politics&Itemid=9

Δεν υπάρχουν σχόλια: