Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Παράνομη υλοτόμηση στη Φιλαδέλφεια

Το παρόχθιο δάσος στο χώρο της Φιλαδέλφειας, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, κινδυνεύει από την παράνομη υλοτόμηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Δένδρα ετών μπαίνουν στο στόχαστρο των ασυνείδητων που τις νυχτερινές ώρες επιδίδονται στη λεηλασία του δάσους, που αποτελείται από πεύκα και λεύκες. 
Το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας έχει ενταθεί αυτή τη χρονιά, λόγω και της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τα περιστατικά που καταγγέλλονται σε όλη την Ελλάδα. 
Οι κάτοικοι της Φιλαδέλφειας εκφράζουν την ανησυχία τους για την μεγάλη σε έκταση καταστροφή που συντελείται στο δάσος και η οποία από ότι φαίνεται θα συνεχισθεί εάν δεν παρθούν μέτρα προστασίας. Ο δήμος από τη μια μεριά διοργανώνει δενδροφυτεύσεις και από την άλλη τα ήδη υπάρχοντα δένδρα βρίσκονται απροστάτευτα από την παράνομη υλοτομία στην οποία επιδίδονται αποθρασυσμένες συμμορίες, που εκμεταλλεύονται την αδυναμία των υπηρεσιών να ελέγξουν την κατάσταση. 
Αναρτήθηκε από : 
http://www.oraiokastro.net/oraiokastro.aspx?scn=1&a_id=1&page=1

Σχολιασμός: Όμως παρόλο που είναι παράνομη ενέργεια η παραπάνω, γνωρίζετε αν αυτοί που την πράτουν είναι όντως ασυνήδειτοι? ή είναι άνθρωποι που δεν έχουν τα εφόδια να βγάλουν τον χειμώνα με την κρίση. Άνθρωποι άστεγοι, άνεργοι, και με μεγάλα προβλήματα συντήρησης?
Ερωτώ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: