ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ...
Το γάλα της αγελάδας είναι η υπ' αριθμόν ένα αιτία αλλεργιών στα παιδιά και η έρευνα συνδέει την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, με κολικούς, αυτισμό, χρόνιες μολύνσεις αυτιών, διαβήτη (τύπος 1 ή "νεανικό-ξεκίνημα διαβήτη"), ακμή, παχυσαρκία, δυσκοιλιότητα, βλέννα, και άλλες ασθένειες.
Τα ουσιαστικά λιπαρά που απαιτούνται για την ανάπτυξη του εγκεφάλου βρίσκονται στα φυτικά έλαια. Το γάλα είναι πολύ χαμηλό σε αυτά τα ουσιαστικά λιπαρά και υψηλό σε κορεσμένα λίπη που ενθαρρύνουν την απόφραξη αρτηριών και πρόσληψης βάρους καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν.
Οι άνθρωποι είναι τα μόνα πλάσματα που πίνουν το γάλα από τη μητέρα ενός άλλου είδους. Είναι αφύσικο για ένα παιδί να πίνει το γάλα αγελάδας όπως είναι για ένα σκυλί να πίνει ανθρώπινο γάλα! Τα παιδιά δεν έχουν καμία θρεπτική απαίτηση από αγελαδινό γάλα και μεγαλώνουν υγιή και γερά και χωρίς αυτό. Η κλινική εμπειρία λέει ότι το γάλα της αγελάδας συνδέεται με πολυάριθμα κοινά προβλήματα υγείας.
ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ... ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ:
Στα εκτροφεία οι αγελάδες στοιβάζονται σε τεράστια υπόστεγα, χρησιμοποιούνται ως μηχανές γάλακτος. Με το γενετικό χειρισμό και τις εντατικές τεχνολογίες παραγωγής, είναι σύνηθες να παράγουν ως και 50 κιλά γάλα ημερησίως — 10 φορές περισσότερο από όσο θα παρήγαν στη φύση. Για να κρατήσουν την παραγωγή όσο το δυνατόν υψηλότερη, γονιμοποιούν τεχνητά τις αγελάδες κάθε έτος. Οι ορμόνες αύξησης και τα αφύσικα προγράμματα αρμέγματος αναγκάζουν τις θηλές των αγελάδων να πονούν και να γίνουν τόσο βαριές που σέρνονται μερικές φορές στο έδαφος, με συνέπεια τις συχνές μολύνσεις που αντιμετωπίζονται με κατάχρηση αντιβιοτικών. Οι αγελάδες, όπως όλα τα θηλαστικά, παράγουν γάλα για να ταΐσουν τα μωρά τους όχι τους ανθρώπους
Τα αρσενικά μοσχαράκια, τα "υποπροϊόντα" της γαλακτοβιομηχανίας,
υπομένουν 14 ως 17 εβδομάδες βασανιστηρίων σε κλουβιά "πάχυνσης και
ανάπτυξης", τόσο στενόχωρα που δεν μπορούν να ούτε γυρίσουν. Στα εκτροφεία οι αγελάδες στοιβάζονται σε τεράστια υπόστεγα, χρησιμοποιούνται ως μηχανές γάλακτος. Με το γενετικό χειρισμό και τις εντατικές τεχνολογίες παραγωγής, είναι σύνηθες να παράγουν ως και 50 κιλά γάλα ημερησίως — 10 φορές περισσότερο από όσο θα παρήγαν στη φύση. Για να κρατήσουν την παραγωγή όσο το δυνατόν υψηλότερη, γονιμοποιούν τεχνητά τις αγελάδες κάθε έτος. Οι ορμόνες αύξησης και τα αφύσικα προγράμματα αρμέγματος αναγκάζουν τις θηλές των αγελάδων να πονούν και να γίνουν τόσο βαριές που σέρνονται μερικές φορές στο έδαφος, με συνέπεια τις συχνές μολύνσεις που αντιμετωπίζονται με κατάχρηση αντιβιοτικών. Οι αγελάδες, όπως όλα τα θηλαστικά, παράγουν γάλα για να ταΐσουν τα μωρά τους όχι τους ανθρώπους
Τα θηλυκά αντικαθιστούν τις παλαιές, καταπονημένες μητέρες τους, ή θανατώνονται σύντομα μετά τη γέννηση για την πυτιά στα στομάχια τους (ένα συστατικό απαραίτητο στην τυροκομία). Κρατούνται συχνά σε μικροσκοπικά κλουβιά ή δένονται σε στάβλους για τους πρώτους μήνες της ζωής τους, μόνο για να μεγαλώσουν και να γίνουν "μηχανές γάλακτος", όπως οι μητέρες τους.
ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ... ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:
Η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος είναι μια ανεπαρκής πηγή τροφής. Οι αγελάδες, καταναλώνουν πολύ σιτάρι και άλλες "ζωοτροφές" που ανακυκλώνονται μέσω άλλων αγελάδων.
Και όχι μόνο η παραγωγή είναι σπατάλη ενέργειας και νερού, είναι επίσης μια καταστρεπτική πηγή ρύπανσης των υδάτων. Μια γαλακτοπαραγωγική αγελάδα παράγει 55 κιλά ακαθαρσιών κάθε ημέρα – όσο δηλ. 25 άνθρωποι, αλλά χωρίς τις τουαλέτες, τους υπονόμους, ή τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λημμάτων.
Αναρτήθηκε: http://www.mediasoup.gr/node/12108#.VLGD2cmqBq0
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου