ΜΠΑΜΙΑ
Την φύτεψα πριν τρία χρόνια για 1η φορά. Ήταν ένα αμερικάνικο υβρίδιο που αγόρασα από εξωτερικό.Με μάτιασαν όλοι οι γείτονες και όποιος περνούσε έξω από τον κήπο.
Το φυτό είναι πολύ δυνατό, εύκολο στη φύτευση του, αντέχει χωρίς νερό εώς 15 μέρες, αλλά όσο το ποτίζετε τόσο δίνει μπάμιες. Το μέγεθος του έφτασε 2 μέτρα ύψος. Όσο για τις μπάμιες η διάσταση που πρέπει να κοπούν είναι 15 εκατοστά, και αν δεν τις κόψεις στην ώρα τους γίνονται στο μέγεθος αγγουριού και φυσικά δεν τρώγονται.
Όμως σας συμβουλεύω να δοκιμάσετε έστω και μια σειρά 10 φυτά ανά 50 εκατοστά. Θα βγάλετε όλες τις μπάμιες της χρονιάς, θα βάλετε κατάψυξη.
Μαζεύονται καθημερινά ή πρωί ή στο ηλιοβασίλεμα, να φοράτε μακρυμάνικη μπλούζα να μην σας πιάσει αλλεργία.
Η
σπορά γίνεται επί τόπου, σε προετοιμασμένες βραγιές ή αυλάκια, κατ’
Απρίλιο-Μάιο ή και ενωρίτερα, για τους πολύ θερμούς τόπους. Πάντως,
πρέπει να πραγματοποιείται όταν περάσουν οι κίνδυνοι από τις παγωνιές,
τις οποίες φοβούνται εξαιρετικά οι μπάμιες. - See more at:
http://www.ftiaxno.gr/2013/05/blog-post_6.html#sthash.QsUWU7So.dpuf
Η σπορά γίνεται επιτόπου τον Απρίλιο αλλά μπορείτε να την ετοιμάσετε και σε κεσεδάκια.Τα έχω δοκιμάσει και τα δύο και έτυχαν εξίσου.
Οι μεγάλες μπάμιες με μεγάλο καρπό θέλουν πότισμα καλό. Οι μικρές μπορούν να γίνουν και ξερικές.
Ξεκινά να ανθίζει στις 35-40 μέρες. Το φυτό αντέχει εώς το Σεπτέμβριο που αρχίζουν οι βροχές.
Τον καρπό μπορείτε να τον φάτε φρέσκο, κατεψυγμένο αφού το ζεματίσετε, αποξηραμένο.
Που θα βρείτε σπόρους του υβριδίου αυτού?
http://www.aggelia.eu/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=76&sobi2Id=18035&Itemid=62
Η
σπορά γίνεται επί τόπου, σε προετοιμασμένες βραγιές ή αυλάκια, κατ’
Απρίλιο-Μάιο ή και ενωρίτερα, για τους πολύ θερμούς τόπους. Πάντως,
πρέπει να πραγματοποιείται όταν περάσουν οι κίνδυνοι από τις παγωνιές,
τις οποίες φοβούνται εξαιρετικά οι μπάμιες. - See more at:
http://www.ftiaxno.gr/2013/05/blog-post_6.html#sthash.QsUWU7So.dpuf
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου