Βιολογικό Αυγό
Με τον
όρο ‘βιολογική παραγωγή’ αυγών εννοείται η παραγωγή με βιολογικά μέσα.
Σε αυτή τη διαδικασία, η διατροφή των πουλερικών οφείλει να ικανοποιεί
τις θρεπτικές τους ανάγκες και να αποσκοπεί στην παραγωγή ζωικών
προϊόντων και όχι στη μεγιστοποίηση.
Στα πτηνά
δεν πρέπει να χορηγούνται σογιάλευρα, χρωστικές ουσίες, αντιβιοτικά,
προωθητές ανάπτυξης και κοκκιδιοστατικά. Οι Βιολογικές ζωοτροφές
καλλιεργούνται από πιστοποιημένους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων.
Επιπλέον, η πρόληψη ασθενειών βασίζεται στην ισορροπημένη και καλής ποιότητας διατροφή και στο ευνοϊκό περιβάλλον.
Σε ένα
βιολογικό αγρόκτημα ο αριθμός των ζώων εξαρτάται από τις διαθέσιμες
εκτάσεις. Οι προδιαγραφές προβλέπουν συγκεκριμένη αυστηρά καθορισμένη
πυκνότητα πουλερικών τόσο στους ελεύθερους χώρους όσο και στο
πτηνοτροφείο.
Οι κότες
έχουν την ευχέρεια να βγαίνουν καθημερινά σε προαύλιο με βλάστηση, το
οποίο καλλιεργείται με βιολογικές μεθόδους και υπόκειται σε ξεχωριστό
έλεγχο.
Εννοείται πως κλουβιά ή άλλα μέσα που περιορίζουν την κίνηση δεν είναι δυνατό να υπάρχουν σε μια βιολογική εκτροφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου