Κατάγονται από το Μεξικό και από τους Αζτέκους γύρω στο 800 π.Χ., tomatillos είναι ένα από τα πιο αρχαία λαχανικά.
Σήμερα, μπορείτε να αναπτυχθούν ποικιλίες των ίδιων δύο είδη :
1) Physalis ixocarpa συνήθως πωλούνται στις αγορές και έχει μεγάλη (μέχρι 2 ½-ιντσών διαμέτρου) τάρτα πράσινα φρούτα, τα οποία ωριμάζουν έως υποκίτρινο.
2) philadelphica παράγει γλυκιά, μεγέθους μωβ καρπούς Αυτό το είδος είναι ένα κοινό ζιζάνιο στο Μεξικό
Το βασικό συστατικό της μεξικάνικης κουζίνας δεν είναι η ντομάτα, αλλά η tomatillo-ένα λαχανικο με εσπεριδοειδών, γλυκιά γεύση. Φίνο φλοιοί σα χαρτί περιβάλλουν τις tomatillos, και από τα τέλη του καλοκαιριού, αυτό που φαίνεται σαν δισεκατομμύρια φρούτα κρέμεται από τα κλαδιά του φυτού, εξασφαλίζοντας ότι μπορείτε περισσότερο από ό, τι μπορεί να ικανοποιήσει τον πόθο σας για salsa μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Μοιάζει με την φύτευση της ντομάτας, γίνεται 3-4 πόδια ψηλό, και θέλει στήριγμα φυτευεται την άνοιξη
Αν έχετε φάει salsa verde σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο, έχετε φάει tomatillos. Αν και το όνομα υποδηλώνει ότι tomatillos είναι μικρές πράσινες ντομάτες, δεν είναι. Είναι στην ίδια οικογένεια, όπως ντομάτες, αλλά πιο στενά συνδεδεμένο με το φραγκοστάφυλο ακρωτήρι και περιβάλλεται από ένα παρόμοιο φλοιό χαρτώδης.
Πριν τα κόψετε ψάξτε για tomatillos που έχουν γεμίσει το κέλυφος τους, καθώς δεν είναι πλήρως ώριμο ώσπου να το κάνουν. Αφαιρέστε τις φλούδες, στη συνέχεια ξεπλύνετε τα tomatillos, η οποία θα είναι κολλώδης, και είναι έτοιμοι να μαγειρευτούν.
Που θα βρω σπόρους ή φυτά?
Επικοινωνείτε με zevs2013ltd@yahoo.gr
Πληροφορίες καλλιέργειας τους βλέπε αρθρο
http://oreokastritis.blogspot.gr/2015/01/tomatillos.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου