Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μονολόφου

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μονολόφου ιδρύθηκε το έτος 1982 και αποτελείται από 102 μέλη. Στόχος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου είναι η διάσωση και διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Στα πλαίσια αυτά δημιούργησε χορευτικό συγκρότημα από 2(δύο) χορευτικά τμήματα, ένα παιδικό και ένα τμήμα ενηλίκων που αριθμούν συνολικά 50(πενήντα) μέλη. Χορεύει χορούς απ' όλες τις περιοχές της Ελλάδος. Συγκεκριμένα χορεύει χορούς από την Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία, τον Πόντο, την Ήπειρο και την Θεσσαλία, την Μακεδονία, τα Νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους καθώς και Κρητικούς χορούς όπως επίσης και λαϊκούς Ελληνικούς χορούς. Το πρόγραμμά του σε διάρκεια ξεπερνά τις 2 (δύο) περίπου συνεχόμενες ώρες. Διαθέτει φορεσιές της περιοχής της Θράκης, του Πόντου, της Ηπείρου, της Κρήτης, Μακεδονία και Μικρά Ασία, που είναι πιστά αντίγραφα των αυθεντικών παραδοσιακών φορεσιών.
Πολιτισμός

Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις και φεστιβάλ τόσο στον Ελλαδικό χώρο, όσο και στο εξωτερικό. Από τις πιο σημαντικές παραστάσεις του είναι η συμμετοχή στο Παγκόσμιο
Συνέδριο του Ποντιακού Ελληνισμού, καθώς και στη Θρακική Εστία Ν. Θεσσαλονίκης, όπως και η εκπροσώπηση της χώρας μας σε διεθνές φεστιβάλ κατόπιν προεπιλογής στη Μεσήμβρια της Βουλγαρίας και στο NORBANUSFESTIVAL της Ιταλίας. Από τις κορυφαίες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος είναι οι ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 21 Μαΐου, με την συμμετοχή πολλών χορευτικών συγκροτημάτων και την διοργάνωση του πανηγυριού με παραδοσιακά εδέσματα. Εκτός από τις χορευτικές δραστηριότητες ο Σύλλογός μας δραστηριοποιείται και σε περιβαλλοντικά θέματα πραγματοποιώντας δενδροφυτεύσεις, προστασία δασυλλίων και καθαριότητα πάρκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: