Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Έκκληση του Περιβαλλοντικού - Πολιτιστικού Συλλόγου προς τη διοίκηση του Δήμου: να μην ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος που οδηγεί στο αναψυκτήριο.

Δελτίο τύπου, 15-3-2011.

Την Τετάρτη 2/3/2011 συνεδρίασε το συμβούλιο της Δημοτικής κοινότητας Ωραιοκάστρου με θέμα τη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος του Ωραιοκάστρου. Μεταξύ των έργων που συζητήθηκαν και στη συνέχεια προτάθηκε η υλοποίησή τους ήταν και η ασφαλτόστρωση του δασικού δρόμου που ξεκινά από το 2ο Λύκειο  Ωραιοκάστρου και φθάνει μέχρι το δρόμο που οδηγεί στο αναψυκτήριο.
Στη συνεδρίαση διατυπώθηκαν αντιρρήσεις τόσο από συμβούλους της αντιπολίτευσης, όσο και από ορισμένους της συμπολίτευσης για την αναγκαιότητα της ασφαλτόστρωσης του δρόμου και πρότειναν την  ακύρωσή της.  Παρά τις διατυπωθείσες αντιρρήσεις ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του προεδρείου που στηρίχθηκε από τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων  να γίνει η ασφαλτόστρωση, με την αιτιολογία της αποσυμφόρησης της κίνησης  προς το δασικό κτήμα και τα γήπεδα.
Σαν διοικούσα επιτροπή του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου δηλώνουμε  την αντίθεσή μας στην απόφαση αυτή.
Η αειφόρος ανάπτυξη της περιοχής μας  δεν επιτυγχάνεται με δραστικές παρεμβάσεις που αλλοιώνουν το φυσικό της τοπίο, αλλά με την προσπάθεια διατήρησης ακέραιου του φυσικού της πλούτου.
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο δρόμος αυτός χρησιμοποιείται από πολλούς συμπολίτες μας καθημερινά για τον περίπατό τους. Θα ήταν εύλογο να γίνουν κάποιες ήπιες παρεμβάσεις,  ώστε ο δρόμος να είναι εύκολα προσβάσιμος σε όλους μας, αλλά αυτό δεν είναι ανάγκη να γίνει με την  «εύκολη» και δαπανηρή λύση της ασφαλτόστρωσης.
Καλούμε την διοίκηση του δήμου και το δημοτικό συμβούλιο να μην κάνουν δεκτή την πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου, ώστε να παραμείνει ο ορεινός όγκος ανέπαφος.

Η Διοικούσα Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: