Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η ΑΝΟΙΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ (ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ)

Αρχιτεκτονικη τοπίου 
Από το γραφείο της Κυριακίδου Σοφίας για μεζονέτες, βίλες, επαγγελματικούς χώρους. μελέτη και εγκατάσταση ποτιστικού

Πρόταση για την φετεινή Άνοιξη
Επειδή το χρώμα λείπει από τη ζωή μας, βάλτε αναριχόμενα στον κήπο σας.

ΓΛΥΤΣΙΝΙΑ
Για μωβ ή λευκές ή ροζ αποχρώσεις:
Είναι φυλοβόλο, ανθίζει όλη τη θερινή σεζόν, το αγοράζουμε σε φυτό περίπου 1-2μ  θέλει χώμα όχι γλάστρα γιατί οι ρίζες πάνε βαθειά. Γενικά τα χρησιμοποιούμε σε πέργολες, ή και φράκτες, ή για να καλύψουμε έναν άσχημο τοίχο. Ανθίζει μετά τον 2ο-3ο χρόνο
 Η γλυτσίνια, είναι επιπλέον μια πολύ καλή επιλογή, έχει πολύ γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης, προτιμά ηλιόλουστες θέσεις και εδάφη με καλή αποστράγγιση, ενώ είναι ανθεκτική στις χαμηλές θερμοκρασίες. Τα εντυπωσιακά της άνθη εμφανίζονται την άνοιξη πριν την έκπτυξη των φύλλων.
ΒΟΥΚΑΜΒΙΛΙΑ
Ανήκει στην οικογένεια Νυκταγινοειδών και προέρχεται από τη Βραζιλία.
Το μέγεθος της φτάνει σε ύψος τα 3-4 μέτρα αν αναρυχηθεί.Αν κορφολογηθεί κατάλληλα μπορεί να γίνει φυτό γλάστρας.
Τα άνθη της εμφανίζονται το καλοκαίρι και αποτελείται από μωβ βράκτια φύλλα με κίτρινα άνθη.
Χρειάζεται έντονο φωτισμό για να ανθίσει. Αν μπει σε σκοτεινό μέρος ,δεν ανθίζει την επόμενη χρονιά.
Της αρέσει η θερμοκρασία το χειμώνα να μην κατεβαίνει τους 5 βαθμούς κελεσίου ενώ το καλοκαίρι να μην ξεπερνά τους 21 βαθμούς.
Το καλοκαιρι θέλει συχνο πότισμα και ψεκασμο των φύλλων με νερό ενώ τον χειμώνα το πότισμα γίνεται πιο αραιά.
Το φυτό χρειάζεται κάθε 15 μέρες μισή δόση υδροδιάλυτου λιπάσματος, την εποχή ανάπτυξης.
Για την φύτευσή της χρειάζεται ένα πλούσιο αργιλλώδες μείγμα χώματος.
Κλαδεύεται την Άνοιξη ενώ ο πολλαπλασιασμός της γίνεται με μοσχεύματα βλαστών, την ίδια εποχή, σε ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας και ατμοσφαιρικής υγρασίας.
Ζει 20 με 30 χρόνια σε φυσικό περιβάλον ενώ σε γλάστρα γύρω στα 5 χρόνια.


ΟΡΤΑΝΣΙΕΣ
Εξωτερικού χώρου, να το τοποθετείται σε δροσερά μέρη σε σκιά και όχι απευθείας στο ηλιακό φως, π.χ. σε υπόστεγο.
Όταν δεν έχει φύλλα δεν ποτίζουμε σχεδόν καθόλου, όταν έχει μόνο φύλλα ποτίζουμε όταν δούμε στεγνό το χώμα και όταν είναι ανθισμένο ποτίζουμε κάθε μέρα. Η ποσότητα νερού είναι σε κάθε περίπτωση μικρή.
Αλλάζουμε γλάστρα όταν εμφανιστούν οι ρίζες στην επιφάνεια. Αυτή την περίοδο θα φαίνεται απότιστο το φυτό αν και το ποτίζετε. Κάντε την αλλαγή άνοιξη, μέχρι Απρίλη. Το χώμα είναι καστανόχωμα ή τύρφη.
Τοποθετήστε την ορτανσία σας σε ένα ηλιόλουστο, φωτεινό σημείο που να λαμβάνει έμμεσο φως, και να διατηρείσετε υγρό το έδαφος της. Όταν ποτίζετε είναι καλό να αποστράγγιζετε το νερό. Το φθινόπωρο, κόψετε τα άνθη της και για να μην χάσει τα φύλλα της τοποθετήστε την σ ένα δροσερό μέρος με λίγο νερό. Τον Ιανουάριο, θα την φέρετε και πάλι σε ένα σημείο με άφθονο φως, και θα ανθίσει στην ώρα της την άνοιξη. Θα τις βρείτε σε πολλά χρώματα είτε για γλάστρες, είτε για παρτέρια


Το χρωματιστό εδαφοκαλυπτικό (mulch) Bio Life είναι ένα φυσικό εδαφοκάλυμμα από 100% αγνό, αποφλοιωμένο ξύλο ελάτου, λεύκας, γαύρου, οξυάς, δρυός κά., χρωματισμένο με οικολογικώς κατάλληλα χρώματα γης. Πρόκειται για προϊόν ανακύκλωσης, αποκλειστικά από υπολείμματα ξύλου. Αυτό το εδαφοκαλυπτικό ειδικής τεχνολογίας είναι πολύ ελκυστικό χάρη στον ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες χρωματισμό του και προσφέρει δημιουργικές λύσεις για την περιποίηση και τον εξωραϊσμό του κήπου σας σε μόνιμη βάση. Το χρωματιστό εδαφοκαλυπτικό Bio Life εμποδίζει την ανάπτυξη των ριζωμάτων των ενοχλητικών ζιζανίων και προστατεύει το έδαφος από το φράξιμο των πόρων. Εξασφαλίζει ευνοϊκές φυσιολογικές συνθήκες για το ισοζύγιο νερού και σε περίπτωση παρατεταμένης ξηρασίας και προστατεύει το έδαφος από την ξήρανση και τη διάβρωση. Το χρωματιστό εδαφοκαλυπτικό Bio Life είναι ιδανικό για την κάλυψη κήπων, χώρων με δέντρα ή θάμνους και κενών επιφανειών. Διατίθεται σε κόκκινο, κίτρινο, μπλε, πράσινο και καφέ χρώμα.
ΧΡΗΣΗ:
Χαλαρώστε το χώμα ομοιόμορφα. Καθαρίστε προσεκτικά τις επιφάνειες φύτευσης και τις πρασιές από τα πολυετή και μονοετή ζιζάνια. Μετά τη φύτευση στρώστε στις ξεβοτανισμένες πρασιές το χρωματιστό εδαφοκαλυπτικό Bio Life σε πάχος 5–7 cm. Φυτά με ρηχές ρίζες (π.χ. ροδόδενδρα) πρέπει να λιπανθούν άλλη μια φορά με αζωτούχο λίπασμα πριν από την κάλυψη. Μετά από 2–3 χρόνια το μονωτικό στρώμα πρέπει να συμπληρωθεί με χρωματιστό εδαφοκαλυπτικό Bio Life πάχους 3–5 cm.
Το χρωματιστό εδαφοκαλυπτικό Bio Life προσφέρεται επίσης για διακόσμηση γλαστρών εσωτερικού χώρου και κήπου. Χάρη στη φυσική ελαστικότητά του, το χρωματιστό εδαφοκαλυπτικό Bio Life είναι ιδανικό για τη διακόσμηση κήπων, πάρκων, μονοπατιών, παιδικών χαρών και αθλητικών χώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: