Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Σ.Ο.Ο.Β.Ε


Έντονος προβληματισμός και μεγάλη δυσαρέσκεια έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες, λόγω της στάσης του ΟΠΑΔ σχετικά με τις πληρωμές (δαπανών) των ασφαλισμένων του. Συγκεκριμένα, επικαλούμενος την υπ΄αριθμ. Υ9/137380/2011 κοινή απόφαση των Υφυπουργών Οικονομικών-Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , καθώς και σχετική εγκύκλιο που του έχει αποσταλεί, ο ΟΠΑΔ έχει προχωρήσει σε παύση των πληρωμών απευθείας σε ασφαλισμένους του, τους οποίους υποχρεώνει πλέον να εξυπηρετούνται μόνο από συμβεβλημένους με αυτό προμηθευτές, μέσω των οποίων και θα γίνονται οι σχετικές εκκαθαρίσεις. 


Στην κατηγορία των προμηθευτών αυτών περιλαμβάνονται και οι επαγγελματίες του κλάδου των οπτικών-οπτομετρών, οι οποίοι είναι πλέον υποχρεωμένοι είτε να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις συνεργασίας με το ταμείο, είτε να κάνουν χρήση της ήδη υφιστάμενης σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ ΟΠΑΔ και ΠΕΟΟ, η οποία είναι μεν σε ισχύ, πρακτικά όμως έχει καταστεί ανενεργή, λόγω της τεράστιας καθυστέρησης στις εκκαθαρίσεις των οφειλομένων προς εμάς, η οποία σε πολλές περιπτώσεις έφτασε να ξεπερνά το ένα έτος. Η μονομερής εξασφάλιση του ΟΠΑΔ, μέσω της σύμβασης αυτής, έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον καμία εξασφάλισή μας ως προς τον χρόνο πληρωμής των διατακτικών,, γεγονός που μας ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς γνωρίζουμε το γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει μεταξύ του συγκεκριμένου ταμείου και των προμηθευτών του.

          Ο Σ.Ο.Ο.Β.Ε. καταδικάζει την λήψη αποφάσεων που λαμβάνονται ερρήμην του κλάδου και των θεσμοθετημένων οργάνων του, επιβάλλοντας μέτρα που εξυπηρετούν μονομερώς το συγκεκριμένο ταμείο, αδιαφορώντας για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου μας, ο οποίος ήδη πλήττεται από την γενικότερη κρίση της αγοράς και σε καμία περίπτωση δεν αντέχει τακτικές εξαναγκασμού, τελεσιγράφων και εισπρακτικής αβεβαιότητας.

Καλούμε  τα μέλη του συλλόγου να ενημερώνουν του πελάτες τους σχετικά με την ισχύουσα κατάσταση και να ενεργούν αφού λάβουν υπόψιν τους όλα τα παραπάνω. Ο Σ.Ο.Ο.Β.Ε., σε συνεργασία και με άλλα θεσμοθετημένα όργανα, προτίθεται να προχωρήσει σε σειρά επαφών με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να υπάρξει διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών του.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: