Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Τρεις γενιές γυναικών του Ωραιοκάστρου μίλησαν για τη ζωή τους.

Στις 9 Μαρτίου το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Π.Μελάς στο Παλαιόκαστρο, οι πολίτες του Ωραιοκάστρου, στην συντριπτική τους πλειοψηφία βέβαια γυναίκες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ωραιοκάστρου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας.

Πρωταγωνίστριες της εκδήλωσης ήταν οι ίδιες οι γυναίκες του Ωραιοκάστρου.
Τρεις παρέες γυναικών από διαφορετικές γενιές ανέβηκαν στη σκηνή και διηγήθηκαν ιστορίες από την ζωή τους, κυρίως σε σχέση με το Ωραιόκαστρο. 

 Ψυχή της εκδήλωσης η κ. Καραογλάνη που με την πολυετή διδακτική εμπειρία της κινήθηκε με άνεση στη «σκηνή» και βοήθησε να αναπτυχθεί και να κυλήσει ευχάριστα ένα αφτιασίδωτο αλλά αυθεντικό «θεατρικό δρώμενο». Και το χαρακτηρίζω ως θεατρικό δρώμενο γιατί, παρότι δεν είχε τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός θεατρικού έργου, έτσι καθώς έβλεπες τις γυναίκες, πάνω στη σκηνή, καθισμένες σε παρέες να διηγούνται γλαφυρά τις ιστορίες της ζωής τους, είχες την εντύπωση ότι βρίσκεσαι στο θέατρο. Και οι γυναίκες που βρέθηκαν στη σκηνή, η κ. Ελένη Κελεσίδου – Θεοδωρίδου, η κ. Μπαζάκα, η κ. Πολυχρονίδου, η κ. Βλάχου, η κ. Αλίκη Μπάτου, η κ. Τούλα «του Ταχυδρομείου» και όλες οι άλλες  θα πρέπει να αισθάνθηκαν λιγάκι σαν ηθοποιοί, ίσως γι’ αυτό αρχικά είχαν και κάποιο μικρό τρακ.
Στην όμορφη εκδήλωση έδωσαν το παρόν η αντιδήμαρχος κ. Κέπετζη που παρουσίασε και την αρχική εισήγηση, ο αντιδήμαρχος κ. Πολυχρονίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δούμπαλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Παπακώστας, Τσακαλίδου, Δεληπάλα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Τσακαλίδης, η κ. Κοντονάσιου, η κ. Πολυχρονιάδου και δεκάδες άλλες γυναίκες από όλες τις ενότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Αρνητική εντύπωση βέβαια έκανε η απουσία του Δημάρχου του κ. Σαραμάντου (αδικαιολόγητη;) καθώς και εκπροσώπων από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Τελείως άκομψη η ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στα ηλεκτρονικά μέσα πριν από την εκδήλωση η πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου η κ. Υφαντίδου, ως εκπρόσωπος γυναικών της παράταξης του κ. Μπάτου. Θα έπρεπε, σε κάθε περίπτωση, να μιλήσει για την εκδήλωση αφού πρώτα την παρακολουθήσει και την αξιολογήσει.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 10-3-2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: