Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Α-Ω Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο δάσος Κουρί.




Στις φωτογραφίες βλέπουμε το σφράγισμα της Αγίας Τράπεζας του μικρού Ναού του Τιμίου Προδρόμου που έγινε πρόσφατα στις 3/11/2015.

Σε μια δύσβατη σχετικά περιοχή, μέσα στο δάσος Κουρί σε απόσταση 4,5 χιλιόμετρα από το Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης και 1,5 χιλιόμετρο από το καταφύγιο του Ομίλου Φυσιολατρών  έχει χτιστεί από το 1995 η ανδρική Μονή του Τιμίου Προδρόμου με Ηγούμενο τον Γεώργιο (Γέροντα Ραφαήλ).
Εκεί σε εκείνη την ίδια θέση που υπήρχε κάποτε το Μεγαλύτερο Μοναστήρι των Βαλκανίων εξού και η οδός Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίνη που πήρε την ονομασία της από αυτό ο Μοναστήρι.

Αρκετοί είναι οι Προσκυνητές που επισκέπτονται το Μοναστήρι ως ησυχαστήριο της Κυριακές, και άλλοι να φιλοξενηθούν κάποια Σαββατοκύριακα, πηγαίνοντας εκεί να βοηθήσουν τους Μοναχούς και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως Διακόνημα να αισθανθούν την ηρεμία της φύσης, και τον Θεό κοντά τους. Στο Μοναστήρι θα βρείτε Λείψανα του Τιμίου Προδρόμου να προσκυνήσετε.
Το Μοναστήρι ακολουθεί το Παλαιό Ημερολόγιο.

Οι δύο εκκλησίες  είναι υπό κατασκευή και αγιογραφείτο τώρα. Για όποιον θέλει να συνεισφέρει είναι ευπρόσδεκτος. Βέβαια ο δρόμος που σε οδηγεί εκεί δύσβατος και δύσκολος. Αλλά για όποιον έχει θέληση και ψάχνει θα βρει τον στόχο.
Επίσης στο Μοναστήρι θα βρείτε και Εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου που κατασκευάζεται τώρα.
Αγνά προιόντα φτιαγμένα απο τους Μοναχούς τυρί, κασέρι, μέλι και βότανα υπάρχουν πάντα στο Αρχονταρίκι και ένας καφές ζεστός για τους κουρασμένους διαβάτες, αλλά μην επιχειρήσετε να πάτε χωρίς ραντεβού γιατί μπορείτε να βρείτε την πόρτα κλειστή και ο δρόμος είναι μακρύς.

Ο Γέροντας Ραφαήλ  την ημέρα του Αγίου Πνεύματος 2014 χρίστηκε Επίσκοπος Πενταπόλεως.
Τα αμέτρητα πνευματικά του παιδιά από όλη την Θεσσαλονίκη που τον εκτιμάνε και τον αγαπούν για την ταπεινότητα του, την αγάπη που δείχνει σε όλους παρευρέθηκαν εκείνη την ημέρα κοντά του.
Ο Γέροντας εξομολογεί κάθε Τετάρτη και Σάββατο στο Γυναικείο Μοναστήρι Αγίας Τριάδος στο Φίλυρο.
Μπορείτε να επικοινωνείσετε για πληροφορίες στο τηλ. 2310 677939

Δεν υπάρχουν σχόλια: