Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Αγιος Δημήτριος 2012. Εορτασμός στημένος.Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει! Για άλλη μια φορά απόκλεισαν τον κόσμο από τον Εορτασμό του Αγίου Δημητρίου ο Σαμαράς ο Παπούλιας και οι "επίσημοι"


Από το φόβο τους μήπως υπάρχουν "Έκτρωπα", μια και τα ΜΜΕ εδώ και μέρες άρχισαν να ανακοινώνουν τα νέα μέτρα που έρχονται, και ο κόσμος αρχιζει να μιλάει για γρήγορες εκλογές, διέταξαν και αποφάσισαν να εορτάσουν μόνοι τους φέτος την Ιερή Λειτουργία του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου της Πόλης.


Στην Θεσσαλονίκη λοιπόν θα είναι σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κάρολος Παπούλιας, στον Ιερό Ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου που σήμερα γιορτάζει.Μέσα στο Ναό… θα πραγματοποιηθεί επίσημη δοξολογία, αλλά από έξω θα παραβρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί που θα φρουρούν τον χώρο., για να μην υπάρξουν έκτροπα και όταν βγουν οι επίσημοι θα υπάρχει κόσμος που θα τους "χειροκροτήσει" και δεν θα τους λιντζάρει.
Η οδός Αγίου Δημητρίου είναι αποκλεισμένη από νωρίς το πρωί, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραταγμένες γύρω από τον Ιερό Ναό και στις κάθετες οδούς, με στόχο την αποτροπή πρόσβασης τυχόν ομάδων που θα θελήσουν να προσεγγίσουν τον χώρο μαζικά, ενώ θα πραγματοποιούνται προληπτικοί σωματικοί έλεγχοι στους γύρω δρόμους.
Στο ίδιο μοτίβο και η επέτειος του ΟΧΙ, την Κυριακή. Χιλιάδες αστυνομικοί θα ξεχυθούν στην Θεσσαλονίκη για να «αποστειρώσουν» τον χώρο των επισήμων και να διαλύσουν πριν αρχίσουν τυχόν διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες.
Θέλουν η περσινή επέτειος… απλά να ξεχαστεί. Το 2011 είχε ματαιωθεί η στρατιωτική παρέλαση αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε θιχτεί από τα έκτροπα που έγιναν και από τις προσβολές που άκουσε, οπότε είχε φύγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: