Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

"Επέτειος του ΟΧΙ" 2012 Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας οι παρελάσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη


Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας οι παρελάσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή επεισοδίων αρχίζουν στις 11 το πρωί οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Στη Θεσσαλονίκη, όπου η στρατιωτική παρέλαση θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, έχει δημιουργηθεί «νεκρή ζώνη» ανάμεσα στην εξέδρα των επισήμων,
Για την περιφρούρηση της στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν επιστρατευθεί περίπου 2.000 αστυνομικοί. Όπως προαναφέρθηκε, θα διαμορφωθεί «νεκρή ζώνη» σε ακτίνα ασφαλείας εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων, όπου θα επιτρέπεται να πλησιάσουν μόνο όσοι έχουν επίσημη πρόσκληση ή ειδική διαπίστευση (για τους δημοσιογράφους.
Παράλληλα, θα υπάρχει επιτήρηση από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο θα πετά πάνω από την πόλη κατά την διάρκεια της παρέλασης, ενώ από θαλάσσης σκάφη του Λιμενικού θα πραγματοποιούν περιπολίες.
Στόχος των μέτρων είναι η αποφυγή τυχόν αποδοκιμασιών, ανάλογων των περσινών, κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα παρακολουθήσει την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων.
Η παρουσία της αστυνομίας θα είναι ισχυρή και δεν θα επιτρέπεται στο κοινό να πλησιάσει στην εξέδρα των επισήμων.
Φέτος οι παρελάσεις τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα η παρέλαση θα είναι μικρότερης διάρκειας.

Αναρτήθηκε ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: