Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ “Eu Choralis” ΣΤΟ 21Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ 2012




Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ
Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ “Eu Choralis
ΣΤΟ 21Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ
ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ


Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου η Γυναικεία Χορωδία της Ενορίας μας “Eu Choralis” πραγματοποίησε την παρθενική της εμφάνιση, «εκτός τειχών», στο 21ο Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργάνωσε ο ιστορικός Μουσικός Σύλλογος Λαρίσης.
Η Χορωδία μας, αν και βραχύβια, κατόρθωσε να αποσπάσει το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου, το οποίο κατέκλυσε την αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λαρίσης, ταυτοχρόνως, δε, να δεχτεί τα αισθήματα εντυπωσιασμού αλλά και τις επισημάνσεις ανθρώπων της μουσικής που παρακολούθησαν τη συναυλία.
Η Χορωδία μας ερμήνευσε με ιδιαίτερη πειθαρχία και καλλιτεχνικό τρόπο ένα απαιτητικό πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε μουσικούς κανόνες, ένα νέγρικο spiritual, διασκευασμένα παραδοσιακά τραγούδια των Δωδεκανήσων και δύο medley από την ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, “Alladin” και το πολυβραβευμένο μιούζικαλ του West End και του BroadwayLes Miserables” .
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν, επίσης, η Ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης και η Χορωδία Ομοίων Φωνών του Μουσικού Σχολείου Βόλου, οι οποίες παρουσίασαν με εξαιρετική επιτυχία ένα πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δ. Σ. του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης για την ευγενική τους πρόσκληση αλλά και τη φιλοξενία που παρείχαν στη Χορωδία μας.
Τη Γυναικεία Χορωδία “Eu Choralis” του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου διεύθυνε ο μουσικολόγος, Αντώνης Κωνσταντινίδης ενώ τη μουσική διδασκαλία είχε η εκπαιδευτικός μουσικής, Άννα Γεράση, τους οποίους ευχαριστούμε για την προσπάθεια που καταβάλουν, αφιλοκερδώς, ώστε το μουσικό αυτό σχήμα να καθιερωθεί εντός και εκτός Ωραιοκάστρου. Τέλος ευχαριστούμε και τις χορωδούς, οι οποίες με μεράκι και συνέπεια συμμετέχουν στις «ερασιτεχνικού επαγγελματισμού» πρόβες που γίνονται κάθε Πέμπτη 6:30-8μ.μ. και κάθε Σάββατο 5-6:30μ.μ.
Οι Χορωδία μας ξεκίνησε ήδη πρόβες με στόχο την πραγματοποίηση της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης συναυλίας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Μέγαρο «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: