Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν φροντιστήριο από το δήμο Θεσσαλονίκης

Τέσσερα «φροντιστήρια» στήνει ο δήμος Θεσσαλονίκης που θα παρέχουν δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για τα βασικά μαθήματα σε μαθητές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα μαθήματα αρχίζουν το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Στη σχετική πρόσκληση του αντιδημάρχου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, Αντώνη Καρούμπη, ανταποκρίθηκαν ήδη περίπου 40 συνταξιούχοι, ενεργοί και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα ενισχυθούν από άλλους 13 εκπαιδευτικούς του προγράμματος πεντάμηνης απασχόλησης του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους διδάσκοντας βασικά μαθήματα (Αρχαία, Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία κ.λπ.).
Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκαν τέσσερα κέντρα ενισχυτικής δημοτικής διδασκαλίας (ένα στην 1η κοινότητα που θα εξυπηρετεί επίσης τους μαθητές της 2ης και 3ης δημοτικής κοινότητας, ένα στην 4η δημοτική κοινότητα που θα εξυπηρετεί και τους μαθητές της Τριανδρίας και αντίστοιχα δύο κέντρα στην 5η δημοτική κοινότητα) με στόχο να εξυπηρετηθούν οι μαθητές όλων των περιοχών του δήμου.
Η πρωτοβουλία αυτή αφορά σε πρώτη φάση τη δευτεροβάθμια και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. «Αποσκοπεί στην εκπαιδευτική ενίσχυση των μαθητών που οι γονείς τους αδυνατούν να τους εξασφαλίσουν οικονομικά τα απαραίτητα εφόδια για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του σχολείου», εξηγεί ο κ. Καρούμπης και προσθέτει: «Δε μένουμε αδιάφοροι απέναντι στην κρίση και στηρίζουμε τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Ο δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει τo συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά τις απογευματινές ώρες σε σχολεία της πόλης μας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την εξασφάλιση μιας εκπαίδευσης που προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: