Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ανέστης Πολυχρονίδης απαντά σε όλη την προεκλογική λασπολογία των blogs το 2014

 
Διαβάζοντας κανείς τα διάφορα δελτία τύπου, απορεί με την ημιμάθεια ορισμένων «έμπειρων» κατά τα λεγόμενά τους στελεχών της αυτοδιοίκησης. Είτε αγνοούν παντελώς την διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης ενός έργου (σχεδίαση- μελέτη- ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα- εξασφάλιση και ψήφιση πίστωσης- δημοπράτηση- ανάθεση και υλοποίηση), είτε κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, δηλαδή έχουν μείνει στην «εποχή» τους όπου τα έργα αποφασίζονταν και εκτελούνταν σε μία-δύο μέρες μέσω αδιαφανών διαδικασιών ανάθεσης και χρηματοδότησης, με τα γνωστά αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα για τον δήμο μας και την πατρίδα μας.
Όλους αυτούς και τα φερέφωνά τους, τους παραπέμπουμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας, όπου μπορούν να ενημερωθούν για τα έργα που έχει σχεδιάσει η δημοτική αρχή και τα οποία σταδιακά υλοποιούνται.
Όσον αφορά δε το όψιμο και προεκλογικό ενδιαφέρον ορισμένων υποψηφίων για τα προβλήματα των οικισμών των Ελληνοποντίων, πολύ ευχαρίστως τους ενημερώνουμε για αυτά όπως και για τις ενέργειες της διοίκησης έτσι για να μην εκτίθενται με τις αναφορές τους:


  • Ήδη έχει κατασκευαστεί και έχουν τοποθετηθεί οι σωλήνες του έργου διευθέτησης ομβρίων της περιοχής Καζάζη εντός του οικισμού Νεόκαστρο, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε εδώ και 20 χρόνια τους κατοίκους του οικισμού.
  • Στις 8 Απριλίου δημοπρατήθηκε από την Ε.Υ.Α.Θ. το έργο της αποχέτευσης, το οποίο μέχρι και το 2015 θα συνδέσει τον οικισμό Αγ. Γεωργίου (πλευρά Βερόπουλου) με το δίκτυο αποχέτευσης μέσω των οδών Γραβιάς- Συμμαχικής- Ελληνοσερβικής Φιλίας.
  • Ταυτόχρονα, το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του ενέκρινε την χρηματοδότηση της μελέτης για την περαιτέρω επέκταση του δικτύου αποχέτευσης μέχρι τον οικισμό Νεόκαστρο (Συμμαχική Οδό/ Γραβιάς/ Θεσσαλονίκης/ νότια οικισμού Νεόκαστρο), καθώς και του οικισμού Εγνατία με το δίκτυο αποχέτευσης μέσω των οδών Ηλιουπόλεως και Εσπερίδων.
  • Με την ολοκλήρωση των μελετών των κυκλικών κόμβων στην Γαλήνη και την Λητή, δρομολογείται και η μελέτη κυκλικού κόμβου στο Βερόπουλο, στην διασταύρωση εισόδου του οικισμού για την ασφαλή κίνηση πεζών και οχημάτων.
  • Δυστυχώς, παρά τις πολλαπλές παρεμβάσεις μας λόγω αρμοδιότητας στην Περιφέρεια, δεν κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα η διάβαση πεζών για την ασφαλή διέλευση και την λειτουργία των στάσεων στον κόμβο του Βερόπουλου.
  • Στηρίξαμε και συμμετείχαμε ενεργά στην προσπάθεια της επιτροπής αυθαιρέτων για την μείωση των προστίμων.
  • Ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες μελέτες και οι αυτοψίες των υπευθύνων φορέων (Σ.Α.Σ.Θ., Ο.Α.Σ.Θ., Σ.Ε.Ο.Α.Σ.Θ.) και σύντομα θα ανακοινωθεί η σύνδεση με αστικό λεωφορείο του οικισμού Εγνατία με το κέντρο του Δήμου.
  • Τέλος, ολοκληρώθηκε και διορθώθηκε ο πολεοδομικός σχεδιασμός που αφορά τις εκτάσεις περιμετρικά των οικισμών που εντάσσονται στο σχέδιο πόλης. Προβλέπονται χώροι πρασίνου, αθλοπαιδιών, πάρκων, ούτως ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία συνθηκών «γκετοποίησης» και απομόνωσης των οικισμών από τον υπόλοιπο οικιστικό ιστό.

Μαζί, συνεχίζουμε!

Πολυχρονίδης Ανέστης
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων
Δήμου Ωραιοκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: