Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Α-Ω Τρόποι για να περάσετε καλά εσείς και η μοναξιά σας!

Αν googlarete και σας αρέσει το ψάξιμο πιθανώς να διαβάσετε το άρθρο μας και μπορεί και για εσάς να έρθει μια στιγμή που θα πρέπει να περάσετε και εσείς μόνος-η και να τα βρείτε με τον εαυτό σας.
Είτε γιατί μείνατε χωρίς φίλους, είτε γιατί μετακομίσατε σε νέα πόλη, ή χάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας, αυτός ο οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το να  ζείτε μόνοι.  
Να θυμάστε ότι οι άνθρωποι είναι πράγματι κοινωνικά ζώα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι έξω από την κοινωνία πάρα πολύ, να έχουμε την ηρεμία μας.

Βήμα 1ο
Ξεκινήστε το γράψιμο, συγκεντρωθείτε σε σας. Γράψτε μια ιστορία ή δύο. Αυτό δεν αυξάνει μόνο τη φαντασία σας, αλλά σας κρατά ευτυχισμένους. Αυτό αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την αισιοδοξία σας. Μπορείτε επίσης να γράψετε κάποια ποίηση.Μπορείτε να ζωγραφίσετε, να αρχίσετε ένα δημιουργικό χόμπυ και που ξέρετε μπορεί η τωρινή αυτή κατάσταση να βγάλει έναν καλιτέχνη απο μέσα σας.


Βήμα 2ο
Να είστε ευτυχισμένοι και αισιόδοξοι με κάθε στιγμή. Ο Θεός πάντα έχει σχέδιο για ότι συμβαίνει στη ζωή μας, και πιθανώς να επέτρεψε να ζήσετε αυτή την κατάσταση για να σκληρύνετε. Ζήστε τη  ζωή με αισιοδοξία. Η ευτυχία έρχεται από μέσα, ανεξάρτητα από την κατάστασή σας, οπότε μην χρησιμοποιείτε δικαιολογίες, όπως το να είστε μόνοι. Η ηρεμία προέρχεται απο μέσα μας, και πρέπει να αναζητούμε τρόπους να την βρούμε όχι σε υλικά αγαθά πάντα...

Βήμα 3ο 
Συνεχίστε την ζωή σας κανονικά και βγείτε ακόμα και μόνοι, πάντε μια βόλτα σε πάρκο, πάντε σε εστιατόριο ή καφέ με ένα βιβλίο παρέα, πάντε σινεμά, ή θέατρο...Μην σταματάτε τη ζωή σας. Τέλος βρείτε τρόπους να κοινωνικοποιηθείτε στο νέο περιβάλλον. Εγγραφείτε σε ένα κλαμπ, σε ένα σύλλογο, πηγαίνετε εθελοντές να βοηθήσετε κρατώντας συντροφιά κάποιους ασθενείς σε νοσοκομεία, ή παιδάκια σε κάποια ιδρύματα, κάντε καλές πράξεις και η ζωή σας θα αρχίσει να έχει νόημα μεγαλύτερο απο αυτό που είχε.

Βήμα 4ο
Η μάθηση είναι η πιο σημαντική πτυχή της ζωής για όσους ζούνε μόνοι.
Μάθηση είναι επίσης απίστευτα  αποτελεσματική όταν δεν έχετε κοινωνικές ευθύνες όπως οικογένεια και τη φροντίδα του , ή μια φίλη ή φίλο για να διασκεδάσετε .Μάθηση δεν είναι μόνο αποκλειστικά το διάβασμα βιβλίων ( αν και είναι μια μεγάλη πηγή γνώσης ) . 
Η εγγραφή σε μαθήματα  μιας νέας δραστηριότητας είναι διασκέδαση και βοηθά επίσης με την κοινωνική ζωή - θα συναντήσετε τους νέους ανθρώπους στις τάξεις σας .
    
Σκεφτείτε μάθηση: Εσωτερική Δραστηριότητες :  Ξένων Γλωσσών , Ζωγραφική , Yoga , Μαθηματικών , Επιστήμης , Τέχνης αυτήν , ένα μουσικό όργανο , όπως πιάνο ή φλάουτο .  

Υπαίθριες Δραστηριότητες : Κηπουρική , ξιφασκία , τένις, γκολφ .  
Ή Συνδυασμός - πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε εσωτερικούς χώρους και έξω : Φωτογραφία, Σχέδιο .

Βήμα 5ο
 Οι άνθρωποι χρειάζονται την αγάπη,να αισθάνονται χρήσιμοι και όχι να δουλεύουν καθημερινά μόνο για να βγάλουν πλούτο. Οι άνθρωποι χρειάζονται να έχουν κάποιον να φροντίζουν και να εισπράτουν καθημερινά συναισθήματα
Τα κατοικίδια είναι πάντα μια πηγή της αγάπης και θα δώσει τα φορτία αγάπης  ασταμάτητα.    
Αν είστε απόμακρος και αυτάρκης, τροπικά ψάρια, χάμστερ, παπαγαλάκια ή σπίνοι είναι καλύτερες επιλογές.  
Αν σας αρέσει μια μικρή αλληλεπίδραση, αλλά όχι πολλή συντήρηση, δοκιμάστε μια γάτα. 
Ο σκύλος μας δίνει πολλά συναισθήματα αγάπη, πίστη, ασφάλεια  θέλει όμως καθημερινή φροντίδα, θα σας βγάζει κάθε μέρα έξω βόλτα αναγκαστικά οπότε είναι και μια παρέα για περπάτημα, θα έχετε μια δικαιολογία να βγείτε απο το σπίτι και να μην μιζεριάζετε.
Το κάθε κατοικίδιο θα σας βοηθήσει απο πολλές πλευρές.Εκεί στη βόλτα θα βρείτε πολύ κόσμο με κοινό σας ενδιαφέρον την αγάπη προς τα ζώα.



Βήμα 6ο
Διαβάστε Αγια Βιβλία δηλαδή Κενή Διαθήκη, Βίβλο, Ψαλμούς, Βίους Αγίων.
Οι Άγιοι του τόπου μας ζούσαν όλοι μοναχική ζωή, και κάτι θα έχουν να μας πουν σημαντικό. Η ηρεμία που θα νιώσετε δεν μπορώ να σας την περιγράψω. Θα δείτε τον κόσμο με άλλο μάτι.
Επισκεφτείτε έναν πνευματικό και βγάλτε τα εσώψυχα σας. Ζητήστε του συμβουλές. Οι άνθρωποι αυτοί βλέπουν με άλλο μάτι την ζωή, και βοηθούν πολύ κόσμο στα δύσκολα
Να είστε σίγουροι ότι εκεί θα βρείτε και αλλους ανθρώπους με κοινά χαρακτηριστικά. Ο άνθρωπος στρέφετε στην εκκλησία πολλές φορές όταν βιώσει μια απώλεια.

Βήμα 7ο
Ψάξτε ανθρώπους που να σας ταιριάζουν μέσα απο chat room στο διαδύκτιο, ψάξτε παρέες, μην κλείνεστε στον εαυτό σας.Δημιουργήστε εσείς τα ενδιαφέρονται και τις καταστάσεις για να έχετε λόγο να βγείτε έξω.

Βήμα 8ο
 Φιλοσοφείστε...Η φιλοσοφία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη βελτίωση της σκέψης και δεξιότητες συλλογισμού σας . Θα σας δώσει ενδιαφέροντα θέματα που θα τεντώσει και να λυγίσει το μυαλό σας για να σας βοηθήσει να καταλάβετε την άποψή σας για την πραγματικότητα . Να θυμάστε ότι μόνο και μόνο επειδή κάποιος πιστεύει σε κάτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να αν δεν σας αρέσει .
    
Φιλόσοφοι : Σωκράτης, ο Πλάτωνας , ο Νίτσε , ο Καρτέσιος , ο Αριστοτέλης, ο Καντ, ο Ραντ , ο Μαρξ είχαν τις δικές τους απόψεις. Κάντε και εσείς το ίδιο


Βήμα 9ο
Γυμναστείτε και Εξασκειθείτε
Τώρα είναι η ώρα να φτάξετε το σώμα που πάντα θέλατε.  
Μήν τρώτε  πρόχειρο φαγητό, μαγειρέψτε υγεινά και αποφύγετε να  κάθεστε μπροστά από την τηλεόραση όλη τη νύχτα τρώγοντας πατατάκια 
Πάρτε ένα ποδηλάτοκαι οδηγείτε γύρω από τη γειτονιά σας
Να είστε συνεπείς. Η Άσκηση χρειάζεται θέληση και επιμέλεια. Κάνετε ένα πρόγραμμα και να επιμείνουμε σε αυτό. Φροντίστε να είναι εύκολο στην αρχή και θα ανακαλύψετε τα όριά σας. ή ενταχτείτε σε ένα γυμναστήριο οργανωμένα και δημιουργήστε νέους φίλους εκεί.


Βήμα 10ο
Χορέψτε ο χορός είναι ένας τρόπος έκφρασης έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες. Γραφτείτε σε παραδοσιακούς χορούς, ή σε μοντέρνους μάθετε ταγκο, ή φλαμένκο, ή ότι άλλο τραβά η ψυχή σας.
Μάθετε διεθνείς χορούς. Ο χορός θα σας βοηθήσει να βγάλετε το στρες απο μέσα σας, θα σας μάθει να διασκεδάζετε. 


Τέλος απολαύστε την ανεξαρτησία σας κάθε στιγμή γιατί ποτέ δεν θα είναι μόνιμη κατάσταση

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: