Υλικά:
250 γρ. αλεύρι
νερό αλάτι
500 γρ. πασκιτάν ή στραγγιστό γιαούρτι
50 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
3 σκελίδες σκόρδο
Για να παρασκευάσουμε τα σιρόν:
Φτιάχνουμε με το αλεύρι το νερό και το αλάτι μια μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε λεπτά φύλλα τα τυλίγουμε σε ρολά και κόβουμε κομμάτια 3 περίπου εκατοστών. Τα βάζουμε σε ταψί το ένα δίπλα το άλλο και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχει να ροδίσουν.
Φτιάχνουμε με το αλεύρι το νερό και το αλάτι μια μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε λεπτά φύλλα τα τυλίγουμε σε ρολά και κόβουμε κομμάτια 3 περίπου εκατοστών. Τα βάζουμε σε ταψί το ένα δίπλα το άλλο και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχει να ροδίσουν.
Εκτέλεση:
Βγάζουμε τα σιρόν από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα στο ταψί βραστό νερό με αλάτι ή ζωμό κρέατος μέχρι να σκεπαστούν.
Βγάζουμε τα σιρόν από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα στο ταψί βραστό νερό με αλάτι ή ζωμό κρέατος μέχρι να σκεπαστούν.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και στη συνέχεια τα περιχύνουμε με πασκιτάν
αραιωμένο σε χλιαρό νερό. Σκορπίζουμε από πάνω το σκόρδο τριμμένο και το
βούτυρο λιωμένο. Σερβίρεται ζεστό.
ΠΗΓΗ http://www.pontos-news.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου