Σε αυτή την Σαρακοστή να προσπαθήσουμε να δοκιμάσουμε γεύσεις από τον Πόντο των προγόνων μας.
Στις νηστείες οι Πόντιοι έφτιαχναν στα σονγαλούγια τα οποία ήταν πεινερλί γεμισμένα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, καρύδια ή φουντούκια κοπανισμένα, μαύρο πιπέρι.
Πίτα με κιντέατα (Τσουκνιδόπιτα)
Πίτα με τσουκνίδα, κρεμμύδι άνηθο, μαϊντανό,
Πουρμά
Πίτα στριφτή με γέμιση καρύδια, φουντούκια, ζάχαρη κανέλα και στο τέλος την σιρόπιαζαν
Στις νηστείες οι Πόντιοι έφτιαχναν στα σονγαλούγια τα οποία ήταν πεινερλί γεμισμένα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, καρύδια ή φουντούκια κοπανισμένα, μαύρο πιπέρι.
Πίτα με κιντέατα (Τσουκνιδόπιτα)
Πίτα με τσουκνίδα, κρεμμύδι άνηθο, μαϊντανό,
Πουρμά
Πίτα στριφτή με γέμιση καρύδια, φουντούκια, ζάχαρη κανέλα και στο τέλος την σιρόπιαζαν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου