Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ "ΣΤΑΘΗ" ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΜΠΑΤΟ

Οι τρύπες του Μπάτου περιμένουν τον Σαραμάντο να τις κλείσει. Θα τις κλείσει όμως ή θα τις μεγαλώσει;

Είναι βέβαια γνωστό ότι λίγο πριν τις εκλογές ο Μπάτος (όπως και πολλοί άλλοι Δήμαρχοι) έδειχνε μια ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα (ασφαλτοστρώσεις, δενδροφυτεύσεις, αλλαγή κάδων, καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων κ.α) για να δελεάσει του ψηφοφόρους. Αυτό το κόλπο τις προηγούμενες τετραετίες έπιανε, την τελευταία φορά όμως η ψυχολογία των ψηφοφόρων άλλαξε και ο Μπάτος με τα τσιράκια του βρέθηκαν στην αντιπολίτευση (κάποιοι ούτε που εκλέχτηκαν). Κι επειδή δεν εκλέχτηκαν παράτησαν τις τρύπες που είχαν σκάψει προεκλογικά ανοιχτές για να δείχνουν ότι στον τόπο μας όλα για τις ψήφους γίνονται και την εξουσία. Στη φωτογραφία (οδός Σταδίου, ο δρόμος που οδηγεί στο γήπεδο του ποδοσφαίρου) βλέπουμε τις τρύπες που όπως μας είπαν οι περίοικοι έσκαψε 2 μέρες  πριν τις εκλογές ο Ισχνόπουλος (ο πρωτεργάτης του «πρασίνου») και στις οποίες μετά τις εκλογές  τους είχε υποσχεθεί ότι θα φύτευε δένδρα. Τελικά το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν τέτοιο που του έκοψε κάθε όρεξη για δενδροφύτευση και έμειναν οι τρύπες να χάσκουν και να μας θυμίζουν σε τι ανθρώπους οι Ωραιοκαστρίτες επί 16 συναπτά έτη έδιναν την ψήφο τους.
Τα ίδια όμως είχαμε και με την πρόσφατη χιονόπτωση. Καμιά μέριμνα από την δημοτική αρχή για να ρίξουν αλάτι και να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Στη στάση του ΟΑΣΘ καθώς περίμενα (μάταια όμως) να περάσει το λεωφορείο οι συμπολίτες μας τον «στόλιζαν» καλά τον κ. Μπάτο και με το δίκιο τους: «Κύριε, επειδή δεν βγήκες δήμαρχος παράτησες την πόλη στο έλεος του χιονιού; Δηλαδή τόσα χρόνια κορόιδα είμασταν που σε  ψηφίζαμε;».
Ταυτόχρονα όμως όπως διαπιστώσαμε έκδηλη είναι στους κατοίκους του Ωραιοκάστρου και η ανησυχία για το μέλλον της πόλης. Φαίνεται ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο αφού τα έργα και οι ημέρες του στην διοίκηση της Καλλιθέας δεν  αφήνουν κανένα περιθώριο.
Μοναδική ελπίδα για το διευρυμένο πια Ωραιόκαστρο αλλά και για την Ελλάδα η ενεργοποίηση των πολιτών. Θα τα καταφέρουμε; 

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 24-12-2010.

1 σχόλιο:

SOFI είπε...

ΕΚΔΙΚΗΣΗ γυρεύουν και οι δύο πρωην Δήμαρχοι Μπάτος και Γαβότσης. Με τον τρόπο τους δείχνουν το σκληρό πρόσωπο προς τους ψηφοφόρους. Αφού δεν τους εκλέξαμε, και δεν τους δώσαμε την εξουσία, μας εκδικούνται μη καθαρίζοντας τους δρόμους σε ώρες μεγάλης ανάγκης, σε χιονοπτώσεις. Δείχνουν την "καταγωγή τους" "την παιδεία τους" και την "κακή τους νοοτροπία τους".
Αντί τόσα χρόνια στην εξουσία να μαζέψουν τον κόσμο και να τους μάθουν τι κάνουν σε ώρες δύσκολες, ενωμένοι. Στην τριτοκοσμική Γιουγκοσλαβία ξέρετε με -17 και χιόνια 1μ ποτέ δεν υπήρξαν κλειστοί δρόμοι, και παγωμένα πεζοδρόμια μπροστά στα Ταχυδρομία και στο Δήμο. Γιατί όλοι έβγαιναν από τις 6.00π.μ. και καθάριζαν με χαρά τα σπίτια τους, τους δρόμους μαζί με τα μηχανήματα. Το χιόνι ήταν γι αυτούς ευλογία και όχι κατάρα.Ούτε μέσο να εκδικηθούν κάποιοι τους ηλικιωμένους και ανήμπορους δημότες.