Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Μήνυμα του Δήμαρχου Ωραιοκάστρου Νικολάου Μπάτου (για την προικα που αφήνει στον Σαραμάντο)

Αγαπητοί Συμπολίτες,

          Δεκαέξι χρόνια τώρα έχω αφιερώσει τη ζωή μου στην αγαπημένη μας πόλη, το Ωραιόκαστρο.
          Όλο αυτό το διάστημα μου χαρίζατε απλόχερα την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας, αναθέτοντας, με ξεκάθαρες εντολές, σε εμένα και στους συνεργάτες μου τη Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου.
          Τα αποτελέσματα των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών δεν ήταν ασφαλώς αυτά που αναμέναμε και προσδοκούσαμε και αυτό διότι στο β' γύρο συντελέσθηκαν και εφαρμόστηκαν πρακτικές και μέθοδοι  που ήταν και θα συνεχίσουν να είναι ξένα σε μας, καθώς δεν ταιριάζουν με τον χαρακτήρα μας και τις αρχές μας.
          Επιθυμώ σε κάθε περίπτωση, όμως, να εκφράσω σε όλους τους συμπολίτες μου και σε κάθε έναν από σας ξεχωριστά, τις από καρδιάς ευχαριστίες μου, για την υποστήριξή σας και για τη συμμετοχή σας  στο έργο που επιτελέσαμε ως Δημοτική Αρχή Ωραιοκάστρου.
          Μαζί ξεκινήσαμε, μαζί συνεχίσαμε και μαζί πετύχαμε πολλά, ώστε πλέον να έχουμε  αναδείξει το μικρό χωριό που παραλάβαμε, όταν για πρώτη φορά μας αναθέσατε τη Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου, σε μια σύγχρονη πόλη.
          Προσωπικά αποχωρώ από τη θέση του Δημάρχου με τη συνείδησή μου καθαρή. Κι αυτό διότι οι συνεργάτες μου κι εγώ τιμήσαμε τις εντολές που μας δώσατε στο ακέραιο.
          Αισθάνομαι υπερήφανος διότι παραδίδουμε εκατοντάδες έργα προς όφελος των πολιτών και έναν Δήμο οικονομικά εύρωστο (παρά τα  περιορισμένα έσοδα) ως αποτέλεσμα της χρηστότητας, με την οποία ασκήσαμε τα καθήκοντά μας όλα αυτά τα χρόνια.
          Παραδίδουμε έναν Δήμο πρότυπο, ο οποίος βρίσκεται σε μια σταθερή αναπτυξιακή τροχιά ως αποτέλεσμα των έργων πνοής που υλοποιήσαμε με τη δική σας ενεργό υποστήριξη.
          Παραδίδουμε σημαντικά έργα σε εξέλιξη όπως:
          Α) σχολικά συγκροτήματα με εξασφαλισμένα οικόπεδα, μελέτες και κτιριολογικό των οποίων η κατασκευή θα ξεκινήσει μέσα στο 2011.
          Β) τρεις κόμβους που έχουν δημοπρατηθεί και ανατεθεί σε εργολάβο με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση ποσού 300.000? (τα χρήματα υπάρχουν στο ταμείο του Δήμου) από τη ΣΑΤΑ.
          Γ) μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
          Δ) πολυχώρο της Γαλήνης, όπου ήδη έχει οριστικά  λυθεί το θέμα της ιδιοκτησίας με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ποσού δυο (2) εκατομ. ?
          Ε) το ανοικτό θέατρο στο λατομείο, (όπου εκκρεμεί η διαδικασία του καθορισμού χρήσης γης ως δασικής έκτασης), με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΘΗΣΕΑ  Κ. Μακεδονίας.
          Στ) προμήθεια επτά (7) καινούργιων απορριμματοφόρων για την αποπληρωμή των οποίων εκκρεμεί η έγκριση δανειοδότησης 1.100.000? περίπου.
 
Και μια σειρά άλλα έργα κυρίως όμως ώριμες  μελέτες  όπως:
          Α) παιδικό σταθμό στο οικόπεδο της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου,
          Β) μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων από την Ε.Υ.Α.Θ. για 11 χιλιόμετρα ,
          Γ) προμελέτη για το Δασόκτημα Ωραιοκάστρου,
         
          Τέλος εξασφαλίσαμε με παραχώρηση από το Δημόσιο προς το Δήμο διάφορα οικόπεδα και κτίρια στην περιοχή της Παιδόπολης για  να χρησιμοποιηθούν από τον Δήμο για παιδικούς σταθμούς.
 
          Φίλες και Φίλοι Συνδημότες,
 
          Συνεχίζω να υπηρετώ την πόλη και τους πολίτες του Ωραιοκάστρου  αλλά και του διευρυμένου Δήμου από τη θέση του επικεφαλή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,  με μοναδικό γνώμονα τη συμβολή μου στη συνέχιση της προόδου και της ανάπτυξης του διευρυμένου Δήμου Ωραιοκάστρου.
 
          Για ακόμη μια φορά αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά για την υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια και να δεσμευτώ απέναντί σας ότι το ενδιαφέρον μου για την πρόοδο του Ωραιοκάστρου  θα παραμείνει πάντοτε ζωηρό.
 
          Εύχομαι μια καλή δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία.
 
 
                                                                            Φιλικά
                                                                   Νικόλαος Μπάτος
 
 
                                                                Δήμαρχος Ωραιοκάστρου
                                                                    Αντιπρόεδρος ΤΕΔΚ
                                                                     Ν. Θεσσαλονίκης




Read more: http://oraiokastronews.blogspot.com/#ixzz19gwgbSme

Δεν υπάρχουν σχόλια: