Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα,  του Δήμου Ωραιοκάστρου,που τελικά αποδείχτηκε πολύ  μικρή για να φιλοξενήσει πολίτες 3 Δήμων, ο κόσμος στριμώχτηκε για να αποχαιρετήσει τους απερχόμενους Δημάρχους και να χειροκροτήσει το νέο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Δημήτρη Σαραμάντο και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, και πολλοί έμειναν από έξω.
Με την ελπίδα να δώσουμε  μια νέα ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να διοικήσουν αυτό τον νέο Δήμο, μην πιστεύοντας πια, τα τετριμένα λόγια του Νίκου Μπάτου και των συνεργατών του ότι κανείς δεν είναι "πιο άξιος από αυτόν για Δήμαρχος" ο κόσμος έδειχνε ευχαριστημένος από την εκλογή του νέου Δημάρχου.
Η τελετή έγινε με κάθε επισημότητα, από το Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.
Στην ορκωμοσία παραβρέθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που πήραν μέρος στις εκλογές και ως εκλεγμένοι πια δημοτικοί σύμβουλοι, Νικόλαος Μπάτος , Γαβότσης Αστέριος και Χριστίνα Αλίρη.Μάλιστα όταν ο Νίκος Μπάτος πήρε το μικρόφωνο για τελευταία φορά, να δηλώσει όλα αυτά που δηλώνει 16 χρόνια τώρα, τα ίδια λόγια, την ίδια κασέτα (προσπαθώντας να κλέψει την παράσταση) πολλοί Ωραιοκαστρίτες έδειξαν εξαγριωμένοι και αποχώρησαν από  την αίθουσα.
Πολλοί ήταν ήδη εξαγριωμένοι μαζί του, από την ημέρα του ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου δέντρου Ωραιοκάστρου, που έδειξε πολύ άσχημο εαυτό και είπε λόγια αλαζονικά και ανεπίτρεπτα για έναν Δήμαρχο.
Ο πρώην δήμαρχος Μυγδονίας κ. Γαβότσης δεν έκανε δηλώσεις όπως και η έτερη υποψήφια δήμαρχος η κ.Αλίρη. Ο Σαραμάντος με λίγα και  απλά λόγια με πολλή ουσία  όπως πάντα έδωσε υποσχέσεις στον κόσμο χωρίς καθόλου θεατρινισμούς, και μεγαλεπίβολα σχέδια, υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί αυτός και οι συνεργάτες του με πάθος να κάνουνε όλοι μαζί "και όχι μόνος του" τον τόπο αυτό καλύτερο,αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, αλλά και στις μεγάλες δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ο δήμος Ωραιοκάστρου. «Απαιτείται σκληρή δουλειά για να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη του κόσμου» δήλωσε χαρακτηριστικά «και την οποία είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε. Δουλειά για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα με τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που μας περιμένουν». «Είμαστε αιρετοί» συνέχισε ο Δ. Σαραμάντος «και αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος με τη ψήφο του μας κρίνει και αυτός μα βάζει και αυτός μας βγάζει από τις θέσεις μας».
Θα πρέπει να συνηθίσουμε στην απλότητα του νέου συμβουλίου, και να μάθουμε να ακούμε "λίγα και καλά".

'Εχουμε πολλή δουλειά.... ήταν τα τελευταία του λόγια.


Με τα μάτια της Σοφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: