Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του «παλιού» Δήμου Ωραιοκάστρου έμοιαζε λιγάκι με μνημόσυνο. Υπερψηφίστηκε πάντως η σύμβαση Δήμου και ΕΥΑΘ για διακανονισμό του χρέους και μείωση του χαρατσιού των 153 ευρώ για τα υδρόμετρα.

Ωραιοκαστρίτες, σιγά σιγά διακρίνονται οι προδότες και οι καλοθελητές του Δήμου μας.
Σιγά σιγά βγαίνουν τα φίδια που κρύβαμε 16 χρόνια στην αγκαλιά μας, στον κόρφο μας για να τσιμπήσουν αυτούς που δεν τους άφησαν να ξαναδιοικήσουν. Σύντομα θα δείτε το πραγματικό πρόσωπο της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι μέρες αποκάλυψης πλησιάζουν.
16 χρόνια δήμαρχος ο κ. Μπάτος δεν πλήρωσε το χρέος του Δήμου μας στην ΕΥΑΘ αλλά έβγαλε απόφαση να πληρωθεί μερικές μέρες πριν αφήσει το Δήμο και μάλιστα σε μηνιαίες δόσεις των 100.000ευρω. Προσπαθώντας να δείξει  ανικανότητα της νέας κυβέρνηση φορτώνοντας τα λάθη της δικής του πολιτικής των 16 ετών. Δεν μάθαμε αν η οικονομική κατάσταση που αφήνει το Δήμο ο (πρωην απερχόμενος Δήμαρχος) Νίκος Μπάτος επιτρέπει την πληρωμή αυτού του χρέους στους επόμενους μήνες. Αν η πληρωμή αυτού του χρέους θα αφήσει απλήρωτους τους μισθωτούς δημοτικούς υπάλλους. Πήραν όμως εύκολα την απόφαση όλοι οι "παλιοί διοικούντες" με ελαφρυά την καρδία, για να τιμωρήσουν τον νεο Δήμαρχο. Οι σοβαροί οικονομολόγοι που ήταν και τα μορφωμένα στελέχη του Δήμου μας, με τα πτυχία από εξωτερικό άραγε το ψηφίσαν? Αναρωτιέμαι.
Σύντομα θα δημοσιεύσουμε τα πρακτικά του τελευταίου ΔΣ, να τα δει ο κόσμος.
Κρίμα, κρίμα γιατί νομίζαμε ότι είχαμε πολιτικούς έξυπνους τόσα χρόνια σε αυτό τον τόπο. Τελικά είχαμε προδότες, Εφιάλτες που προκειμένου να ικανοποιήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τον εγωισμό, οδηγούν το Ωραιόκαστρο λίγο πριν φύγουν στην καταστροφή για να επιρίψουν ευθύνες των δικών τους λαθών.
Περιμέναμε από τον κ. Μπάτο να είναι ώριμος λόγο της ηλικίας του, λόγο της εμπειρίας του να μπορεί να ελένχει τον εαυτό του, να σεβασθεί την γνώμη του κόσμου που δεν τον ήθελε άλλο σε αυτή την καρέκλα, να ξέρει να χάνει όπως ήξερε να κερδίζει τόσα χρόνια. Αλλά μάλλον άλλο πρόσωπο ήταν και άλλο μας έδειχνε. Ας πέσουν οι μάσκες λοιπόν. Με το να προσπαθεί να βάλει τρικλοποδιές στον κ. Σαραμάντο, μόνο το Ωραιόκαστρο ζημιώνει. Εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι. Δεν δέχομαι τον κακό και υπέρμετρο εγωισμό ενός ανθρώπου να τον πληρώνουμε όλοι εμείς.
Ότι και να πούμε είναι λίγο. Η τιμωρία τους ναναι αμίληκτη από όλους μας. "Λιθοβολισμό ίσως"
"Φτυσιμο κατάμουτρα ίσως" ο καθένας μας ας επιλέξει πως θα τιμωρήσει τους "Προδότες".
Oι "οχτροί" είναι μέσα και όχι από έξω τελικά!!!

Το παρακάτω άρθρο ανακοινώθηκε από το μπλοκ
http://oraiokastronews.blogspot.com/#ixzz18pc0JsfR
Σήμερα (21/12) το απόγευμα είχαμε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του προ «Καλλικράτη» Δήμου Ωραιοκάστρου, ήταν και το τελευταίο Συμβούλιο της 16χρονης Διοίκησης Μπάτου. Έτσι υπήρχε μια έντονη απολογιστική διάθεση από όλους τους παρευρισκόμενους Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι από την πλευρά της απερχόμενης διοίκησης δεν ήταν και πολλοί.

Αρχικά βέβαια η συνεδρίαση φάνηκε να ξεκινά αρκετά θερμά αφού το παρόν έδωσαν πολλοί εργαζόμενοι του Δήμου αλλά και συνδικαλιστές της ΠΟΕ- ΟΤΑ. Δυο ήταν τα αιτήματά τους: α) να μην γίνει ανάκληση των αδειών 14 εργαζόμενων στην αποκομιδή απορριμμάτων και β) να προχωρήσει η μεταφορά 5 εργαζομένων από την ΔΗΚΕΩ (Πρόγραμμα "Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας") στον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Όσον αφορά στην ανάκληση των αδειών φάνηκε ότι υπάρχει τέτοια ανάγκη για να έχουμε το Ωραιόκαστρο καθαρό κατά την εορταστική περίοδο, γι’ αυτό και τελικά επεκράτησε μια διάθεση συνενόησης μεταξύ των εργαζομένων και του διοίκησης του Δήμου.

Υπερψηφίστηκε επίσης ομόφωνα η μεταφορά των 5 εργαζομένων από την ΔΗΚΕΩ στον Δήμο, παρότι εκφράστηκαν από την πλευρά της διοίκησης σοβαροί φόβοι ότι η μείωση των εργαζομένων στο πρόγραμμα Κοινωνικής Μέριμνας από 9 σε 4 μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και τον αριθμό των ωφελουμένων από το πρόγραμμα. Εμείς ελπίζουμε ότι η νέα διοίκηση θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην έχουμε μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.

Η Διοίκηση Μπάτου έκλεισε τη θητεία της με ένα θέμα που ταλαιπώρησε πολύ τα τελευταία χρόνια τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου. Αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία (καταψήφισαν οι Πολυχρονίδης, Κέπετζη, Καρύδης), να διακανονιστεί η αποπληρωμή του χρέους του Δήμου προς την ΕΥΑΘ ύψους 769.643 ευρώ, σε επτά τριμηνιαίες δόσεις των 100.000 ευρώ, ενώ 69.643 ευρώ θα καταβληθούν με την υπογραφή της σύμβασης.

Ταυτόχρονα, η ΕΥΑΘ αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποδώσει σε κάθε καταναλωτή το ποσό των 73,32 ευρώ που εισέπραξε ως τέλος σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης, με την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής σε 9 λογαριασμούς κατανάλωσης που θα εκδοθούν μελλοντικά του πάγιου τέλους ύψους 3,79 ευρώ και του τέλους συντήρησης – αντικατάστασης υδρομέτρων ύψους 4,62 ευρώ.

Η συμφωνία αυτή Δήμου και ΕΥΑΘ δεν ικανοποιεί τους πολίτες του Ωραιοκάστρου που απαιτούν την κατάργηση του συνόλου των 153 ευρώ. Θα συνεχίσουμε λοιπόν τον αγώνα μας τόσο με την άρνηση πληρωμής όσο και δικαστικά (η αγωγή των 253 κατοίκων εκδικάζεται τον ερχόμενο Μάη), μέχρι την τελική νίκη.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκλεισε με απολογιστικού χαρακτήρα τοποθετήσεις και εορταστικές ευχές από τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν η αυτοκριτική διάθεση Καρασαββίδη σχετικά με την «άδικη» αντιπολίτευση που έκανε στον Μπάτο καθώς και η μεγάλη προθυμία του Μπάτου να βοηθήσει τη νέα διοίκηση.

Το κλίμα της ομόνοιας δεν διατάραξε ούτε και η «βόμβα» Καρύδη ότι για το μόνο που μετανιώνει τα τόσα χρόνια που ήταν Δημοτικός Σύμβουλος είναι για τη στήριξη που πρόσφερε στον Ανέστη Πολυχρονίδη.

Περιμένουμε από την νέα χρονιά το Δημοτικό Συμβούλιο και η καινούργια διοίκηση του διευρυμένου Δήμου Ωραιοκάστρου να πιάσουν άμεσα δουλιά γιατί τα προβλήματα όλων των δημοτικών ενοτήτων είναι πολλά και οξυμμένα.
 
Ρεπορτάζ του «Τροχού», Τρίτη 21-12-2010.
http://www.otroxos.gr/towncouncil/oraiokastro/199--lr-153-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: