Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ

Πριν από 10 χρόνια περίπου ξεκίνησε η εγκατάσταση των κινέζικων μαγαζιών στην Θεσσαλονίκη.
Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η εισβολή των επιχειρηματιών στην αγορά της Θεσσαλονίκης αλλά και της Αθήνας, δείχνει ένα καλοσχεδιασμένο σχεδιο κατάκτησης, όχι μόνο ενός σημαντικού ποσοστού ης αγοράς, αλλα και των κτιρίων, που βρίσκονται στους δρόμους που έχουν εμπορική δρασηριότητα.
Γιαννιτσών, Αισώπου, Μοναστηρίου, Αναγεννήσεως.
Στην 1η φάση του σχεδίου τους βασίζονταν σε μίσθωση χώρων στη συγκεκριμένη περιοχή, προσφέροντας σε ιδιοκτήτες ως και 3πλάσια μισθώματα σε σύγκριση με τα τρέχοντας της αγοράς.
Με τον τρόπο αυτό έβγαζαν από το παιχνίδι τους Έλληνες, οι οποίοι αδυνατούσαν να καταβάλλουν τέτοια ενοίκια, και δημιουργήσαν ένα γκετο και μακροχρόνια υποβάθμιση της περιοχής.
Η εμπορική δραστηριότητα τους δεν μπορούσε να συγκριθει με τις ελληνικές επιχειρήσεις, ούτε σε ποιότητα προιοντος, καθώς οι ίδιοι δεν φορολογηθηκαν ποτέ όπως ο έλληνας επιχειρηματίας, αρχικά δεν είχαν καν ταμειακές μηχανές και πουλούσαν λιανική.
Μας έβαλαν λοιπόν εμάς να ανταγωνιστούμε τους κινέζους, που δουλευουν στην χώρα τους για να παράγουν με μια κούπα ρύζι την ημέρα, και το προϊόν το ελληνικό μετατράπηκε στο ακριβότερο παγκοσμίως.
Με αυτό τον τρόπο έκλεισαν όλες οι ελληνικές βιοτεχνίες.
Τώρα που κατάφεραν να συρικνώσουν την δική μας αγορά, κατάφεραν την γκετοποίηση της περιοχής τωρα έχουν ως συνέπεια την πτώση των ενοικίων, αφού έδιωξαν κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία από την περιοχή.
Το επόμενο που έχουμε να περιμένουμε είναι να αγοράσουν οι ίδιοι την συγκεκριμένη περιοχή, αφού κανένας άλλος δεν θα ενδιαφέρεται και οι αξίες των ακινήτων θαναι μηδαμινές.

Και στην αγορά του Ωραιοκάστρου ενδιαφέρθηκαν να πάρουν μαγαζί οι Κινέζοι πρόσφατα, και συγκεκριμένα το κατάστημα του παλιού ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ στην οδό Κομνηνών, αλλά ευτυχώς φαίνεται η συμφωνία δεν ολοκληρωθηκε γιατί τα μισθώματα του Ωραιοκάστρου τους φάνηκαν υπέρογκα.


Κυριακίδου Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια: