Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Α-Ω Κινδυνεύουν οι πεζοί από την ανεξέλεγκτη οδήγηση των ποδηλατών στη Θεσσαλονίκη 2012

 
Καθημερινά βλέπουμε βρώμικους δρόμους, βλέπουμε να μειώνονται τα αυτοκίνητα και παράλληλα βλέπουμε να αυξάνονται τα ποδήλατα.
Όμως όλοι αυτοί που καβαλάνε ένα ποδήλατο και αρχίζουν το τρέξιμο έχουν μαύρα μεσάνυχτα από οδική κυκλοφορία.
Ανεβαίνουν πεζοδρόμια, περνάνε τις διαβάσεις των πεζών την ώρα που ανάβει ο γρηγόρης για τους πεζούς, κάνουν παράνομες προσπεράσεις και χώνονται παντού όπου τος βολέψει αρκεί να μην σταματήσουν.

Συγκεκριμένα χτες κατεβαίνοντας την Ι. Δραγούμη και προσπαθώντας να περάσω τη διάβαση ήρθα αντιμέτωπη με έναν ποδηλάτη που αν δεν σταμάταγα θα με πάταγε.

Αλήθεια για όλους αυτούς που προκαλούν ατυχήματα ποιος θα νοιαστεί;
Θα πρέπει για κάθε ατύχημα να φωνάζουμε την τροχαία ή την αστυνομία;
Ποιος τους επέτρεψε να οδηγούν σαν τρελλοί χωρίς κανόνες;
Ποιος θα νοιαστεί επιτέλους πριν γίνουν χοντρά ατυχήματα;

Δεν σας κρύβω ότι πριν 2 μήνες Αλβανός με χτύπησε με ποδήλατο και με πέταξε 3μέτρα μακρυά ανάμεσα σε αυτοκίνητα που είχαν σταματήσει στο φανάρι.Ο συγκεκριμένος ενώ όλα τα αυτοκίνητα ήταν σταματημένα έτρεχε με 30χιλ ανάμεσα τους 10πόντους από το πεζοδρόμιο. Αν στη θέση μου ήταν παιδί ή ηλικιωμένος δεν θα ζούσε σας το ομολογώ.
Τυγχάνει να ξέρω πως να πέφτω και μπόρεσα και κρατήθηκα. Η πολιτεία θα πρέπει να νοιαστεί όχι μόνο να φοράνε τα κράνη οι ποδηλάτες για δικό τους καλό, αλλά να διευθετήσει κανόνες για να προστατέψει τους πεζούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: