Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ

Τη Δευτέρα 12/9/2011 ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και παρ' όλη την έντονη επιθυμία μας να ευχηθούμε στα παιδιά μας «Καλή σχολική χρονιά», φρόντισαν οι πλέον ''αρμόδιοι'', και πρώτα απ' όλους το Υπουργείο Παιδείας, η ευχή μας αυτή να μοιάζει σαν κακόγουστο αστείο.
Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, τα κτιριακά προβλήματα, το τσεκούρεμα των λειτουργικών δαπανών, αλλά πάνω απ' όλα η έλλειψη βιβλίων, αποδεικνύει ότι η μόρφωση των παιδιών μας αποτελεί γι' αυτούς περιττή δαπάνη.
Εμείς δεν πιστεύουμε ότι η μη διανομή των βιβλίων οφείλεται σε ''γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες'' ή ''σε ελλείψεις προσωπικού'' όπως  λένε. Υπάρχουν κι αυτά. Πιστεύουμε ότι σχεδιάζεται η οριστική κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων στους μαθητές της χώρας. Αυτό ήδη υλοποιείται για τους φοιτητές.
Αλήθεια, πόσο ρεαλιστικό είναι να ζητείται από τους μαθητές η μελέτη των μαθημάτων τους μέσω DVD στον υπολογιστή; Πόσοι μαθητές έχουν υπολογιστή στο σπίτι τους;   Μήπως πολύ απλά οδηγούν τους γονείς στην αγορά των βιβλίων απ'  το εμπόριο ή στην εκτύπωσή τους με δική τους ευθύνη και κόστος;
Γιατί προφανώς αυτά που εξαγγέλλει το Υπουργείο, ότι θα τυπώνονται φωτοτυπίες στα σχολεία, δεν είναι δυνατόν να συμβεί. Τα σχολεία δε διαθέτουν ούτε τα μηχανήματα, ούτε τα χρήματα για να μετατραπούν σε τυπογραφεία.
Επειδή, λοιπόν, μαθήματα χωρίς βιβλία δεν μπορούν να γίνουν και επειδή η δωρεάν διανομή βιβλίων αποτελεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία της ΔΗΜΟΣΙΑΣ  ΔΩΡΕΑΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  και του δικαιώματος όλων των παιδιών στη μόρφωση,

Σας καλούμε:

Τη Δευτέρα , στις 11:30 π.μ. , μετά τους Αγιασμούς, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην  αυλή του 1ου Δημ. Σχ. Ωραιοκάστρου.


ΝΑ  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ  ΕΚΕΙ

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, κάτοικοι του Ωραιοκάστρου.

Να στείλουμε το μήνυμα σε όλους ,ότι η μόρφωση των παιδιών μας δεν αποτελεί περιττή δαπάνη και γι΄ αυτό δε δεχόμαστε την πολιτική των περικοπών στο όνομα οποιουδήποτε μνημονίου.

Είναι δικαίωμά μας και θα το διεκδικήσουμε με όλη μας τη δύναμη.

Καλούμε ιδιαίτερα τους Συλλόγους Γονέων του Ωραιοκάστρου να πάρουν το λόγο μετά τον αγιασμό στο σχολείο τους, να αναφερθούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να καλέσουν τους γονείς στη στήριξη της κινητοποίησης.

                                                         
με τιμή
το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: