Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Σ.Ε.Δ.Ω.Δ.Ε.

Σ.Ε.Δ.Ω.Δ.Ε.                                               
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ωραιοκάστρου                             
& Δημοτικών Επιχειρήσεων 


ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ωραιοκάστρου & Δημοτικών Επιχειρήσεων αναζητώντας απάντηση στην αγωνία και την εργασιακή αβεβαιότητα των μελών του, σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της κυβέρνησης για εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση ότι:
•    κανείς εργαζόμενος, μέλος του Συλλόγου Σ.Ε.Δ.Ω.Δ.Ε., δεν θα προταθεί για εργασιακή εφεδρεία και φυσικά κανείς δεν θα απολυθεί.
Όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι το προσωπικό που εργάζεται αυτήν την στιγμή στο Δήμο δεν καλύπτει ούτε καν τις πάγιες ανάγκες του Δήμου, πώς είναι λοιπόν δυνατόν να μιλάμε για απολύσεις και για εργασιακή εφεδρεία; (που και αυτή, μια απόλυση αργοπορημένη είναι).
Όλοι γνωρίζουμε μέσα σ’ αυτήν την αίθουσα ότι καταψηφίζοντας, τα μέτρα της κυβέρνησης του μνημονίου, με την απόφαση που θα πάρετε, θα δώσετε, έστω και σε τοπικό επίπεδο, μια ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας στις οικογένειες των εργαζομένων του Δήμου Ωραιοκάστρου, των εργαζομένων που δίνουν καθημερινά έναν αγώνα για να καλύψουν τις πολύπλευρες και συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων της τόσο μεγάλης πια , περιοχής μας. 

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Ω.Δ.Ε.

Ο πρόεδρος Γραμμενούδης Φάνης
Η αντιπρόεδρος Ζούτσου Αθηνά
Η γραμματέας Γεωργιάδου Χριστίνα


Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (έως 4/10/11)  θα συζητηθεί εκτός ημερησίας η πρότασή μας.
Θα παρευρίσκονται εκεί και μέλη του Γεν. Συμβουλίου  της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Για να εισακουστεί η φωνή αγωνίας μας, γιατί μιλάμε πια για απολύσεις. Θα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί την ημέρα που θα συζητηθεί, για να θυμόμαστε τυχών αντιρρήσεις ή αντίθετες απόψεις δημοτικών συμβούλων. Η εργασία είναι ιερό δικαίωμα του ανθρώπου και ιερός είναι και ο θεσμός της οικογένειας που για να επιβιώσει πρέπει να υπάρχει εργασία. Πολιτικά συστήματα που δεν έχουν σαν προτεραιότητα την αξιοπρέπεια του ανθρώπου δεν μπορούμε να τα πριμοδοτούμε.
Αντισταθείτε!  Πολεμήστε τις αποφάσεις ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ και ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ δυναμικά, ενωμένοι και περήφανοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: