Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

«ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Η ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ» άλλη μια ιστορική ατάκα...


"Ευτυχώς που ήρθε η ΤΡΟΙΚΑ και το ΔΝΤ στην Ελλάδα για να κάνουμε ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ". Άλλη μια ατάκα που θα μείνει στην ιστορία. Αναρωτιόμαστε αυτός είναι ο άνθρωπος που πριν λίγες μέρες τους έδιωξε? Είναι ο ίδιος?

Το ακούσαμε κι αυτό από το Βενιζέλο, καθηγητή συνταγματολόγο και πολιτικό να επευφημεί την ΤΡΟΙΚΑ για τον αυστηρό έλεγχο που γίνεται.
Δηλαδή όλοι αυτοί που μας κυβερνούν, είναι ανίκανοι να συμμαζέψουν την οικονομία μας, και ευλογούν τα γένια τους, που ανατέθηκε η χώρα υπό επιτήρηση, και υποδουλώθηκε στο ΔΝΤ.
Μετά από αυτό, το μόνο που σκέφτομαι καθημερινά 60λεπτά την ώρα, είναι πως θα διώξουμε τους ανίκανους από την εξουσία.
Τους ανθρώπους που τους εμπιστευτήκαμε τις τύχες μας, την τύχη της Ελλαδίτσας μας και σαν τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες έδειξαν την πόρτα για να μας παραδώσουν για σφαγή.

Χτες βράδυ υπήρχε μια τρομερή ανησυχία σε βουλευτές και δημοσιογράφους, σαν να περιμένουν κάτι που ακόμα δεν μας λένε. Σαν να ξέρουν κάτι που ο λαός ακόμα δεν ξέρει. Η ένταση κορυφώθηκε και για άλλη μια φορά ακούσαμε το ίδιο που ακούμε εδώ και 2χρόνια.
«Νέα πιο σκληρά μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση»…

Εξηγήστε μου  πως εγώ έχω να βγάλω χρήματα στη δουλειά μου 2έτη, αλλά πρέπει να πληρώσω φόρους, φόρους επί των φόρων, προστίματα, και ότι μου αναλογεί για να συντηρηθούν κάποιοι άλλοι με παχυλούς μισθούς.
Θέλουν να μας βάλουν να πληρώνουμε 2.000ευρω το χρόνο όσο κι αν βγάλουμε 4.000ευρω, 6.000ευρω, 10.000ευρω τα μισά θα μας τα παίρνει η Εφορία το 50% οι τράπεζες, και θα ζούμε τελικά με τι? Με 200ευρω το μήνα? Εκεί φτάσαμε? Και τι αγοράζεις σήμερα με 200ευρω το μήνα με αυτήν την ακρίβεια? Μπορείς να συντηρήσεις οικογένεια?

Ξυπνάμε κάθε πρωί και ανοίγουμε την ΤΙΒΙ που ακόμα έχουμε, και ρεύμα ακόμα έχουμε και λέμε χαριτολογώντας, «για να δούμε τι φόρους θα έχουμε σήμερα»….
Εκεί φτάσαμε… γιατί αν δεν γίνει κάτι που θα ανατρέψει αυτό το σκηνικό, εώς τα Χριστούγεννα ούτε ρεύμα θα έχουμε, ούτε διαδύκτιο, ούτε πετρέλαιο, ούτε φαγητό. Είμαστε σε οικονομική κατοχή. Είμαστε σε πόλεμο πατριώτες.
Εάν σταματήσουν τις συντάξεις και τους μισθούς, ο ένας θα φάμε τον άλλον. Ο ένας θα κλέβει τον άλλον για να επιβιώσει σε μια ζούγκλα που δεν θα υπάρχει κανένας έλεγχος.
Μήπως είναι η ώρα να αρχίσουμε να γεμίζουμε τα ράφια μας με αλεύρι, ζάχαρη, λάδι, γάλα, κονσέρβες, μερικές κοτούλες και κουνέλια στην αυλή, ξύλα γιατί ο φετινός χειμώνας μπορεί και να μην βγει?
Μήπως είναι η ώρα να πάρουμε όλοι από μια ξυλόσομπα σε εφεδρεία, μαζί με το τζάκι για να μην παγώσουμε αν κάτι ξαφνικό γίνει? Ξυλόσομπα με φούρνο, γιατί αν το ρεύμα εκλείψει, πως θα ζήσουμε σε αυτή τη ζωή. Καβατζωθείτε όλοι με 2φιάλες υγραερίου, καμιά κουζίνα γκαζιού.
Σκεφτείτε όλοι τρόπους επιβίωσης σε δύσκολες ώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: