Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

Τελευταίο θέμα της χθεσινής μαραθώνιας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και έληξε στις 2 μετά τα μεσάνυχτα (κανονικό 8ωρο δηλαδή) ήταν η εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη.  
Είχαμε οκτώ υποψηφιότητες εκ των οποίων ψηφίστηκαν οι 6. Έλαβαν:
α) 14 ψήφους η Ελένη Γιαννοπούλου (στην φωτογραφία ενώ διαβάζει το βιογραφικό της) κόρη του αείμνηστου προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Νίκου Γιαννόπουλου, η οποία ήταν η επιλογή της παράταξης Σαραμάντου.
β) 3 ψήφους η δικηγόρος κ. Φαρδούλη επιλογή της παράταξης Γαβότση (ήταν και υποψήφια στις περασμένες δημοτικές εκλογές).
γ) 2 ψήφους ο Κώστας Κουτρούκης επιλογή της παράταξης Αλίρη.
δ) 2 ψήφους ο ανεξάρτητος Βασίλης Χαντές.
ε) 2 ψήφους ο δικηγόρος κ.Χαλβατζής.
στ) 1 ψήφο ο επίσης ανεξάρτητος κ. Πολάτογλου.
Ψήφισαν 24 δημοτικοί σύμβουλοι (ο δήμαρχος δεν ψηφίζει), 15 από την παράταξη Σαραμάντου (άρα «ξέφυγε» μια ψήφος), 3 από την παράταξη Γαβότση, 2 από την παράταξη Μπάτου (οι άλλοι 2 απουσίαζαν), 2 από την παράταξη Αλίρη και οι 2 ανεξάρτητοι Χατζηπαραδείσης και Αταμιάν, ο Θεμελής απείχε.
Η επιλογή της παράταξης Σαραμάντου να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα της κ. Γιαννοπούλου φαίνεται ότι είναι σε ανταπόδωση της στήριξης προς τον κ. Σαραμάντο από μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο των εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου.
Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αφού κανένας υποψήφιος δεν έλαβε τις 18 αναγκαίες ψήφους (χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων).

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 18-2-2011 http://www.otroxos.gr/oraiokastro/reportage/313-2011-02-18-02-00-53


Δεν υπάρχουν σχόλια: