Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Δικαίωση Μπάτου από το πράσινο ταμείο

"Δικαίωση για την διοίκηση μας αποτελεί το «πράσινο φως» που άναψε η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για την απαλλοτρίωση έκτασης, επιφάνειας 880 τ.μ. στο οικοδομικό τετράγωνο (Ο.Τ.) 40 του δήμου Ωραιοκάστρου.  Σύμφωνα με το υπ. αριθμόν 12018 έγγραφο που έστειλε στις 22 Ιουλίου του 2010 ο δήμος Ωραιοκάστρου στο ΥΠΕΚΑ, ζήτησε την άμεση καταβολή του ποσού των 525.120 ευρώ στους τρεις δικαιούχους της απαλλοτριωθείσας έκτασης που βρίσκεται στην περιοχή της Γαλήνης, μέσα από πόρους του ΕΤΕΡΠΣ.  Με την συγκεκριμένη απόφαση, ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση περιοχών του δήμου που είναι επιβαρημένες από την πυκνή δόμηση ή παρατηρείται έλλειψη ανοιχτών και πράσινων χώρων, αφενός και αφετέρου, απαλλάσσεται ο νυν δήμος Ωραιοκάστρου από την καταβολή του αντίστοιχου ποσού στους ιδιοκτήτες που δικαιώθηκαν με τελεσίδικη δικαστική απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης για υπόθεση απαλλοτρίωσης του 1986. Έτσι για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται πως η προηγούμενη διοίκηση του δήμου λειτουργούσε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και όχι σύμφωνα με τις επιταγές της εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων. 
Μάλιστα, η πρωτοβουλία που ανέλαβε η πρώην διοίκηση του δήμου χαρακτηρίζεται πρωτοποριακή, αν λάβει κανείς υπόψη του το γεγονός ότι στην αρχική πρόσκληση του ΥΠΕΚΑ για κατάθεση συγκεκριμένων τεχνικών στοιχείων για την απαλλοτρίωση των χώρων είχαν ανταποκριθεί μόλις 27 από τους 1034 δήμους της χώρας. Καλούμε τη νέα διοίκηση να μιμηθεί το παράδειγμα μας και να πορευτεί και αυτή με ενέργειες, πρωτοβουλίες, κατάθεση προτάσεων και διεκδίκηση πόρων. 
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΘΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. 
 
Εμείς νοιώθουμε υπερήφανοι και ευτυχείς που μια ακόμα πρωτοβουλία μας δικαιώνεται και αποτελεί μέρος της μεγάλης  ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗΣ, ΕΡΓΩΝ, ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ.   
 
Σε αντίθετη περίπτωση, θα στηλιτεύουμε οποιαδήποτε ενέργεια αντιβαίνει στο συμφέρον του Ωραιοκάστρου.

                                                                Πρώην δήμαρχος Ωραιοκάστρου,
                                                                                Νίκος Μπάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: