Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ψήφισμα Δ.Σ. Ωραιοκάστρου για τις αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
 
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
 
Για τις αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ
          Το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου στην τακτική συνεδρίαση της 20-1-2011 εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο   εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του και τη διαφωνία του με την αύξηση των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ.           Οι αυξήσεις των εισιτηρίων, οι οποίες ανέρχονται από 50%  έως 180% που αφορούν  και  τους κατοίκους του Δήμου Ωραιοκάστρου (Δημοτικές Ενότητες Καλλιθέας, Μυγδονίας και Ωραιοκάστρου) , έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την έντονη οικονομική κρίση, την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση των εισοδημάτων των πολιτών και πλήττουν ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, τους νέους, τους φοιτητές και σπουδαστές, και βέβαια τους ανέργους και όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό.   
Οι αστικές συγκοινωνίες αποτελούν κοινωνικό αγαθό και στις παρούσες συνθήκες δεν επιτρέπεται η αύξηση των εισιτηρίων να επιβαρύνει περισσότερο τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης.
Αντίθετα θα πρέπει οι επιλογές πολιτείας, ΣΑΣΘ και ΟΑΣΘ να εξασφαλίζουν σε όλους τους πολίτες ασφαλή, αξιόπιστη και οικονομική μετακίνηση.
          Επισημαίνουμε ότι η αύξηση των εισιτηρίων δημιουργεί αρνητικό παράγοντα για μαζική χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και θα επιδεινώσει το ήδη υπάρχον κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών μπορεί να γίνει μόνο με κίνητρα που θα προσελκύσουν το επιβατικό κοινό στα μέσα μαζικής μεταφοράς και παράλληλα θα ανακουφίσουν τους δρόμους της πόλης της Θεσσαλονίκης από την χρήση των Ι.Χ.
          Το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου διατρανώνει την αντίθεσή του στην αύξηση των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ μαζί με τους πολίτες και φορείς του Δήμου και λέει :
- ΟΧΙ στην αύξηση των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ.
- ΟΧΙ στην κατάργηση του δικαιώματος μετεπιβίβασης.
- Δωρεάν μετακινήσεις των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών, ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και κοινωνικά ευπαθών ομάδων.
- Αύξηση των δρομολογίων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου και παράταση του βραδινού δρομολογίου.
- Μεταφορά του τερματικού σταθμού του 56 στα πανεπιστήμια στο κέντρο της πόλης.
Το ψήφισμα να σταλεί  στον ΟΑΣΘ, ΣΑΣΘ, στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων , στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να δημοσιευθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.
Αναρτήθηκε από : 
http://www.oraiokastro.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=526&Itemid=32

Δεν υπάρχουν σχόλια: