Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

3ο Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου 18/2/2011

"Βιάζεστε Πολύ!!!
Πολύ βιάζεστε να κρίνετε τον Δήμαρχο και το έργο του τόνισε με μεγάλη έμφαση ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δ. Σαραμάντος στο 3ο Δ.Σ., εκτός κι αν δεν θέλετε το καλό του Δήμου αλλά το καλό της αντιπολίτευσης". ήταν η απάντηση του Δημάρχου στα παράπονα και τις γκρίνιες κάποιων.
Ο Νικόλαος Μπάτος αρχικά χρησιμοποίησε την γνωστή τακτική του να αποπροσανατοίσει την συζήτηση και να χαλά την ομαλή διεξαγωγή της συνέλευσης.
"Μην τον κουράζετε τον Πρόεδρο, βρωντοφώναξε ο Δούμπαλας ο οποίος άρχισε να χρησιμοποιεί κουδουνάκι πλέον για να βάλει την τάξη.
Και ξαφνικά είδαμε και ακούσαμε έναν Νίκο Μπάτο να συμορφώνεται και να κρατά επίπεδο και να μιλά πλέον σοβαρά.
Ζήτησε να του γνωστοποιηθούν πόσοι υπάλληλοι απασχολούνται στο Δήμο Καλλιθέας με τι συμβάσεις και σε ποιον τομέα ασχολείται οκαθένας.
Ζήτησε για άλλη μια φορά να του γίνουν γνωστά τα οικονομικά  των Δήμων και των Δημοτικών επιχειρήσεων, γιατί θέλει να έχει τον έλεγχο "επί παντός επιστητού" (έτσι ακριβώς το ανάφερε) ο κ. Μπάτος, γιατί ακόμα δεν έχει χωνέψει ότι δεν είναι Δήμαρχος και δεν μπορεί να ελένχει τα πάντα. Πολύ γρήγορα φαίνεται ξέχασε την μυστικοπάθεια που χρησιμοποιούσε ως όπλο και την ανέλεγκτη πολτική 16 χρόνια, που σε κανέναν δεν έδινε λογαριασμό και που έκρυβε θέματα ακόμα και από τα Δημοτικά Συμβούλια και τα περνούσε κάτω από το τραπέζι, και μετά τα φόρτωνε τις ευθύνες στους υπαλλήλους του Δήμου (όπως το πρόσφατο θέμα του ΤΙΤΑΝ το 2010)
"Δεν είναι απειλή, είπε, είναι προειδοποίηση ότι θα ασκήσουμε τα δικαιώματα μας" είπε σε χαμηλούς τόνους κλείνοντας την κουβέντα.
 Ο Αστέριος Γαβότσης συμφώνησε με την θέση του κ. Μπάτου. 
"Τα οικονομικά του Δήμου Καλλιθέας αποτελούν για την αντιπολίτευση απροσπέλατο τείχος του Βερολίνου".
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και πολλοί γονείς από το Μελισσοχώρι, για να θέσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν για τη σχολική στέγη. Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μυγδονίας Γραδαράκης Χ. και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων δημοτικού σχολείου Παναγιώτης Σαββουλίδης, παρουσίασαν τις θέσεις τους για το κτιριακό σχετικά με το 2ο δημοτικό σχολείο Μελισσοχωρίου, καθώς και για το Γυμνάσιο. Θέσεις που έγιναν ομόφωνα αποδεκτές από το δημοτικό συμβούλιο, στα θέματα προς της ημερήσιας διάταξης. 
Ομόφωνα αποδεκτή έγινε και η πρόταση του Χατζηπαραδείση Χ. για τη δημιουργία ΕΠΑΛ στο δήμο Ωραιοκάστρου. Και τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης έκλεισαν με την ομόφωνη αποδοχή χορηγίας 10.000 δολαρίων από οργάνωση ομογενών «φύτεψε στην Ελλάδα».
Στα θέματα της συγκεκριμένης ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων ήταν η παραίτηση του Α. Γαβότση από την ΔΕΥΑΜ και η τοποθέτηση του δημάρχου Δ. Σαραμάντου, η παραίτηση του Πέτρου Αταμιάν από τη προεδρία της ΔΗΚΕΩ και η τοποθέτηση του Τσιτσικλή Γ. 

Ψηφίστηκε ακόμα η κατάργηση του τέλους πάρκινγκ κατά πλειοψηφία. 
Στο θέμα παράτασης εργασιών ασφαλτόστρωσης στον Πεντάλοφο, προϋπολογισμού 293.000 ευρώ, η διοίκηση και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών δεν παρουσίασαν στο σώμα ούτε μελέτη, ούτε προϋπολογισμό, ούτε έκπτωση και διαδικασίες ανάθεσης του έργου, γεγονός που επισήμανε η αντιπολίτευση και άσκησε αυστηρή κριτική, ζητώντας να μην επαναληφθεί αυτή τακτική από τη διοίκηση. 
Ο κ.Τερζής κατηγόρησε τον Δήμαρχο για το γνωστό θέμα που τον κυνηγάει των λατομείων ότι είναι "αδιάβαστος", προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις και εκφράζοντας το μένος του για άλλη μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: