Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η ΣΟΦΙΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ απαντά στην Χ. Αλλίρη

Με μεγάλη μου λύπη βλέπω καθημερινά τους παράγοντες της αντιπολίτευσης από αρχές του χρόνου να έχουν χάσει το δρόμο τους, και να αφήνουν την δουλειά που τους ανατέθηκε και να ασχολούνται «με το θάμνο τον κοντό και όχι με το δάσος το πυκνό και το ψηλό».
Θα επιθυμούσα να εκφράσω την άποψη μου γιατί με καίει, με πνίγει αυτή η φωνή με καταπιέζει να ακούω τόσο καιρό τα ίδια και τα ίδια τα ίδια ξεφωνητά από τους ίδιους ανθρώπους να εκτοξεύουν μίσος και κακία κάθε ώρα και κάθε στιγμή, επειδή "ΧΑΣΑΝΕ" τις εκλογές.

Γράφει η κ. Αλλίρη και κάνει κριτική συγκεκριμένα η οποία στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ για τον αντιδήμαρχο Ωραιοκάστρου Ματσουκατίδη Θεόδωρο ο οποίος κατέβηκε με ανεξάρτητο συνδυασμό στις Δημοτικές Εκλογές και δεν μίλησε ποτέ για πολιτικά του πιστεύω, κράτησε σοβαρή στάση και θέση:
«Μεγαλύτερος φασισμός από τον φασισμό της χούντας δεν υπήρξε στην χώρα μας.
Το να κατακρίνεται δημοσίως κάποιος διότι υποστηρίζει έμμεσα τη χούντα δεν είναι φασισμός. Φασισμός είναι η απόκρυψη του γεγονότος, η επικοινωνιακή μονοπώληση, οι αήθεις κατηγορίες, οι λεκτικοί τραμπουκισμοί που λαμβάνουν χώρα στα δημοτικά συμβούλια, η παρεμπόδιση των αντιπολιτευόμενων στην άσκηση των καθηκόντων τους και σωρός άλλων γεγονότων.
Δυστυχώς αποδεικνύεται πως τα πιστεύω των κρατούντων δεν είναι τόσο αθώα. Μετουσιώνονται σε πρακτικές, σε νοοτροπίες και σε ένα ύφος και ήθος εξουσίας, που το ολιγότερο ξενίζει εάν δεν είναι δε προσβλητικό».
 Και ερωτώ εγώ μια απλή πολίτης που ζω σε αυτό τον τόπο σήμερα.
Υπάρχει μεγαλύτερη ΧΟΥΝΤΑ από την σημερινή αυτή που έφερε η πολιτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ το Ελληνικό κράτος?
Κάποιους πολύ ευαίσθητους τους ενοχλεί ο φασισμός και η χούντα του 1967-74?
Μα σήμερα τι πολίτευμα έχουμε Δημοκρατία?
Η προσπαθούν να φέρουν μεγαλύτερη Χούντα και Φασισμό από αυτήν που είχε η Ελλάδα παλιότερα.
Ποιος αποφάσισε να πάμε σε νομισματικό ταμείο? Ο έλληνας? Ρωτήθηκε ο Έλληνας?
Ποιος αποφάσισε να ξεπουλήσει την Ελλάδα με τους όρους που δεν γνωστοποίησε στο λαό? Αν αυτό δεν είναι προδοσία τότε τι είναι?
Αναρωτιέμαι εγώ μια απλή  πολίτης και δημότης.
Ο λαός φωνάζει για τα δικαιώματα του και κανένας δεν του δίνει σημασία. Ο λαός φωνάζει ότι δεν αντέχει άλλο, αλλά αυτοί προχωρούν στο σχέδιο ξεπουλήματος γιατί αφού δεν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία, πρέπει να βγάλουν το μισθό τους από αλλού, από τις  πωλήσεις.
Κυβερνούν σήμερα η πολιτική Παράταξη του ΠΑΣΟΚ που παίρνει γραμμή από τους Αμερικάνους και η ΤΡΟΙΚΑ και έχουμε ΦΑΣΙΣΜΟ σήμερα, Πασοκικό Φασισμό όχι Δημοκρατία όπως μας λένε.
Ή να το πω με τα λόγια του Λαζόπουλου στην πρόσφατη εκπομπή "Αλ Τσαντίρι" οικογενειακή Δημοκρατία.Δημοκατία γι αυτούς, Φασισμό για μας.
Άλλάζει κάθε φορά ο Μανωλιός και βάζει το βρακί του αλλιώς.
Όταν φέτος θα έρθουν τα νέα εκκαθαριστικά φόρων και οκάθε άνεργος ο κάθε συνταξιούχος που ήταν μέχρι χτες αφορολόγητος θα καλεστεί να πληρώσει από 1.000-2.500ευρω φόρο, θα καταλάβουν όλοι τι ψηφίσανε, και πόσο παραμυθιαστήκανε. Δεν μας φτώχυναν ακόμα, θα φτωχύνουμε καθημερινά, μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα. Κάθε χρόνο και κάθε στιγμή θα γινόμαστε και φτωχότεροι.
Θυμηθείτε  αυτό μετά μερικούς μήνες, αν γίνουν πρόωρες εκλογές, θα γίνουν πριν έρθουν τα ραβασάκια της εφορίας, να προλάβουν να μας πιάσουν στον ύπνο, να τους ξαναψηφίσουμε χωρίς να ξέρουμε.
Αλλά κ. Αλλίρη σας ενοχλεί που κάποιοι γουστάρουν τον ύμνο της ΧΟΥΝΤΑΣ? ή έκαναν "like"  πατώντας ένα κουμπί στο διαδύκτιο σε μια σελίδα για ένα τραγούδι και προσπαθώντας κάθε μέρα να κάνετε "την τρίχα τριχιά" και ναχετε θέματα τόσο σοβαρά να βγαίνετε και να αυτοπροβάλεστε ως ηθική και ευαίσθητη, χωρίς να ασχολείστε με την κατεύθυνση που πήρε αυτή η παράταξη που εκπροσωπείτε.
Αλλά τι λέω και εγώ η καημένη, είναι δυνατόν να αντιπαραταχτείτε στον εργοδότη σας? Αυτόν που σας ζει και σας καλοπληρώνει. Αυτόν που σας βόλεψε με μια καλή θέση στο Δημόσιο και μισθό πόσο? 5.000ευρω το μήνα, για να έχετε την ευχέρεια να ασχολείστε με τα τόσο σοβαρά θέματα του Ματσουκατίδη, του Σαραμάντου, των άλλων υποψηφίων και να έχετε ευαισθησίες Ωραιοκαστρίτικες.
Ποιον πάτε να ξεγελάσετε και να κοροϊδέψετε? Ποιον πάτε να παραμυθιάσετε, τον Ωραιοκαστρίτη?
Ο Ωραιοκαστρίτης ξύπνησε κ. Χριστίνα. Κι αν δεν ξύπνησε τελείως θα ξυπνήσει συντόμως.
Πάει η Μπατική περίοδος είναι παρελθόν που "Μπάτος κερνούσε Μπάτος έπινε" και κανείς δεν μιλούσε. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε, αναγκαστήκαμε να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα.
Να γίνουμε αντιδραστικοί με την ψήφο μας.Να δείξουμε ότι ξέρουμε τι θέλουμε. Εϊτε σας αρέσει κάποιους είτε όχι.
Αν εσείς επιθυμείτε να ζείτε σε ένα κόσμο βαθιά νυχτωμένη, ιδεατό και θεωρητικό γιατί αυτός είναι ο ρόλος σας, διότι κάποιοι σας τοποθέτησαν σε αυτή τη θέση για να παραμυθιάζετε λαό και φτωχολογιά… και να ευλογείτε τα γένια σας (θεωρητικά και αυτά) να μην ξεχνάμε το ποιο χοντρό παράδειγμα «λεφτά υπάρχουν» μην πάτε να κρυφτείτε πίσω από το  «φερετζέ του ακατονόμαστου» και να μας πείτε ότι εσείς είστε δημοκρατική, αγαπάτε τη Δημοκρατία….έχετε δημοκρατία, εσείς ξέρετε και κατακρίνετε τους υπόλοιπους τους φιλοχουντικούς, τους κακούς, τους εχθρούς του τόπου.
«Τα άτιμα τα μάτια προς τα έξω κοιτάνε πάντα» λέει μια παροιμία.
Γιατί ρωτείστε και κάποιους ποιο παλιούς τι ψήφιζε το μεγαλύτερο μέρος του Ωραιοκάστρου πριν το 1990 και τι απόψεις είχαν πριν πάρετε θέση πολιτική.
Ξέχασα βέβαια εσείς δεν είστε από αυτόν τον τόπο, ήρθατε πρόσφατα είστε νεόφερτη αλλά έχετε άποψη για όλα και νοιάζεστε για όλα.
Ήρθατε να νοιαστείτε για τα συμφέροντα μας και για το καλό μας, γιατί εμείς δεν τα ξέρουμε. 
Εμείς οι Χωριάτες που μέχρι πριν λίγα χρόνια όλο το Παλιόκαστρο μύριζε κοπριά, όπως η Νεοχωρούδα και η Πεντάλοφος γιατί ήταν κτηνοτροφική περιοχή έχουμε ανάγκη καθοδήγησης από ανθρώπους με παπούτσια επώνυμα και τσάντα Ferre και κουστούμι Gucci να μας μάθουν τα συμφέροντα μας.
Κι ενώ πράσινο είναι το χρώμα σας, και το έμβλημα σας, "Κόκκινα χαρτιά" μοιράζατε πριν τις εκλογές για το καλό μας.
Γιατί μόνον εσείς νοιάζεστε για το καλό του Ωραιοκαστρίτη….Μόνο εσείς έχετε ευαισθησίες. Κανένας άλλος.

Ε λοιπόν φτάνει!!!
-Δεν θέλουμε άλλη προπαγάνδα πολιτική.
-Δεν θέλουμε άλλα ψέματα. Κουραστήκαμε.
-Δεν θέλουμε να βλέπουμε και να ακούμε το μίσος και την κακία που ανακυκλώνετε κάθε μέρα, την λάσπη και τις πέτρες που κουβαλάτε.
-Δεν θέλουμε να μας στρέφετε σε ανύπαρκτα προβλήματα και να κρύβετε τα σοβαρά, τα υπαρκτά.
Θέλουμε ανθρώπους εργατικούς  με πρακτικά μυαλά να συμμαζέψουν τον Δήμο και δεν μας ενδιαφέρει τι ρούχα προτιμά, αν προτιμά τον Ντόλτσε ή τον Καμπάνα… ή τον Βαλεντίνο. Αν το χρώμα της μπλούζας που φορά ένας δημοτικός σύμβουλος είναι κόκκινο, πράσινο ή μπεζάκι, ή αν του αρέσει ο Μπιθηκοτσής ή ο ύμνος του Παπαδόπουλου.
Μας ενδιαφέρει όμως αν κακοδιαχειρίζεται τα λεφτά του Δήμου μας, αν καταχράζεται και αν φτιάχνει περιουσία εις βάρος του κάθε δημότη.Μας ενδιαφέρει η άποψη κάποιου με ανιδιοτελή συμφέροντα για τον τόπο, που δεν παίρνει μισθό για να μιλά και να προπαγανδίζει.
Μας ενδιαφέρει αν παίρνονται λάθος αποφάσεις για το «καλό όλων».
Μας ενδιαφέρει να γίνει συμμάζεμα και εξοικονόμηση για το καλό όλων.
Μας ενδιαφέρει να γίνουν έργα για τον τόπο μας.
Εσείς κ. Αλλίρη έχετε να μας πείτε κάτι για όλα αυτά που μας ενδιαφέρουν, όλους εμάς τον απλό λαό.
Με αυτά ασχοληθείτε, γιατί εμάς τον λαό αυτά μας ενδιαφέρουν και όχι οι προσωπικές σας ίντριγκες.
Δεν οριστήκατε Αντιπολίτευση για να κρίνετε το τι τραγούδια ακούει ο Αντιδήμαρχος.
Κι αν δεν έχετε κάτι σοβαρό να μας πείτε τουλάχιστον μην μιλάτε και ακολουθήστε το "σοφό του αρχαίου προγόνου μας" όταν δεν έχω κάτι σοβαρό να πω, είναι προτιμότερο να μην σιωπώ"

Κι από ότι είδα κ. Αλλίρη από τα θέματα που θα εξεταστούν αύριο στο ΔΣ δεν έχετε να κάνετε καμία εισήγηση για το καλό του τόπου, γιατί ασχολιόσασταν 15 μέρες με την αυτοπροβολή σας και δίνατε συνεντεύξεις για το "like" του Ματσουκατίδη. Αλλά αν θυμάμαι καλά στο Ωραιόκαστρο και κατά τις εκλογές όλα τέλεια τα βρίσκατε πλην του Δρόμου της Κομνηνών που κατέβαζε νερά.
Μόνο αυτό το ελλάτωμα είχε κοτσαμ Δήμος που διοικούσε ο κ. Μπάτος.
Όλα τα άλλα ήταν τέλεια, έτσι μας λέγατε τουλάχιστον γιατί κάποιο σκοπό εξυπηρετούσατε.

Ντροπή…. Μόνο αυτό έχω να πω. Σίγουρα όλοι κρίνονται και για σας ισχύει αυτό κ. Αλλίρη.
Γιατί κι εμείς έχουμε άγρυπνο μάτι και θα στηλιτεύσουμε, να τα κατακρίνουμε και να συνεισφέρουμε με τις όποιες δυνάμεις μας στην αέναη προσπάθεια ενάντια στο άδικο, το στραβό, το ψεύτικο, το κουλτουριάρικο το συκοφαντικό.
Δεν θα κρίνονται μόνο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, θα κρίνεστε κι εσείς καθημερινά για τον ρόλο που αναλάβατε, και από ότι φαίνετε ήρθατε να παίξετε τις "κουμπάρες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: