Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ανθρωποθυσίες. Φορολογούνται και οι πάμπτωχοι για να παίρνουν το μισθό τους οι Δημόσιοι και Συνταξιούχοι


Φόρο εισοδήματος ακόμα και για όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας επιφύλαξε η κυβέρνηση, η οποία ρίχνει το αφορολόγητο στα 5.000, κόβει μισθούς και συντάξεις, αυξάνει και πάλι το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και διατηρεί τον ειδικό φόρο στα ακίνητα εώς το 2014.
Το νέο Μεσοπρόθεσμο, που διαπραγματεύτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την τρόικα, και το οποίο επικύρωσε χθες η κυβερνητική επιτροπή, "αρμέγει" μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς υφαρπάζει τα εισοδήματά τους είτε με απ' ευθείας περικοπές των αποδοχών τους είτε μέσω της αύξησης των φόρων, αλλά από τους πολύ πλούσιους πάλι δεν εισπράτει λεφτά.

Για κάθε 1.000€ εισοδήματος από τα 5.000€ που ορίστηκε το νέο αφορολόγητο, μέχρι τα 8.000€
 που ήταν το αφορολόγητο, όπως είχε οριστεί το καλοκαίρι με το Μεσοπρόθεσμο, επέρχεται επιβάρυνση 100€. Συγκριτικά με το περσινό αφορολόγητο των 12.000€, το οποίο πλέον έχει «κουτσουρευτεί» κατά 7.000€ που σημαίνει ότι αυτός που έχει εισόδημα 12.000€ θα πληρώνει 700€ φόρο πλέον.
Το χειρότερο όλων είναι ότι φόρο θα πληρώνουν πλέον ακόμα και όσοι έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας 6.500 ευρώ.
Ιδιωτικοί υπάλληλοι με μηνιαίο μισθό από 357€ (μετά την αφαίρεση των εισφορών, αλλά με το φόρο εισοδήματος) και συνταξιούχοι με μηνιαία σύνταξη από 350€ (σ.σ. λαμβάνουν 12 συντάξεις και επιδόματα εορτών 800€) θα πληρώνουν πλέον φόρο εισοδήματος.



Το σκεπτικό της κυβέρνησης και της τρόικας για το μειωμένο αφορολόγητο είναι ότι με τον τρόπο αυτό θα πιάσουν τους επιτηδευματίες και τους εισοδηματίες που κρύβουν εισοδήματα και φοροδιαφεύγουν, κυρίως μέσω των τεκμηρίων. Μόνο που με τον τρόπο αυτό επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους φτωχούς. Γιατί δεν φορολογούν τους μεγάλους, τις ανώνυμες εταιρίες, τις Οφσορ Κόμπανυ? Γιατί πάλι κυνηγούν τους μικρούς? Έχουν σχέδιο εξόντωσης για τους μικρούς και δεν μας το λένε? Το κρατούν μυστικό?

Το ειδικό τέλος στα ακίνητα, για το οποίο η σχετική διάταξη νόμου ψηφίζεται σήμερα με το τραπεζικό νομοσχέδιο, διευρύνεται χρονικά κατά δύο έτη και θα επιβληθεί μέχρι και το 2014, οπότε και θα λήξει το Μεσοπρόθεσμο. Από τον επόμενο μήνα θα πληρωθεί η πρώτη δόση του φετινού τέλους και η δεύτερη τον Ιανουάριο του 2012.

Στα 1.200€ καθορίστηκε το όριο ασφαλείας για τις συντάξεις όσων είναι άνω των 55 ετών, ενώ για τους νεότερους ηλικιακά το όριο αυτό έπεσε στα 1.000€. Οι συνταξιούχοι άνω των 55 ετών θα δουν την κύρια σύνταξή τους να κόβεται 20% ως προς το υπερβάλλον ποσό άνω των 1.200€ και να μετρούν νέες απώλειες μετά τις περσινές περικοπές του Μνημονίου και τις φετινές του Μεσοπρόθεσμου (ΛΑΦΚΑ, εισφορές κ.λπ.). Για παράδειγμα, συνταξιούχος με μηνιαία σύνταξη 1.800€ θα χάσει άλλα 120€ και θα λαμβάνει 1.680€ από 1ης Νοεμβρίου 2011.

Μπήκαν σε κάθε σπίτι και απαιτούν από 2.000-4.000€ ετησίως με φόρους, με προστίματα,με ποινές, βάζουν το χέρι στην τσέπη κι αν την βρουν τρύπια και άδεια, σε στέλνουν φυλακή για ποινικό αδίκημα.
Ωραίους υπουργούς, βουλευτές και κυβερνητικούς έχουμε...."Μπράβο μας"!!!! Τους ψηφίσαμε για να μας στείλουν για εκτέλεση στο απόσπασμα....

Τελικά θυσιάσαν τους "πολλούς φτωχούς" για να ζήσουν οι λίγοι  λίγες μέρες ακόμα....
Όλο αυτό πόση παράταση ζωής θα δώσει στους λίγους? 2μήνες?

Η Ανθρωποθυσία που ζήτησαν οι ανώτεροι αποφασίστηκε ποια θα είναι.
Δεν μας είπαν όμως σε 3μήνες από σήμερα, ποιον θα βρουν να θυσιάσουν, όταν η Ευρώπη θα έχει δικά της προβλήματα, και θα σταματήσει η στρόφιγγα του δανεικού χρήματος.
Όταν ο κόσμος θα έχει στραγγίξει, θα εξαθλιωθεί, και οι "γεροί Έλληνες" αυτοί που μπορούν να δουλέψουν και να παράγουν ή θα έχουν αρρωστήσει, ή θα έχουν φύγει από τον τόπο.
Τότε ποιον θα φορολογήσει? Τότε ποιανού την τσέπη θα ψάξει?

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: