Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ (του Σπύρου Χαιτίδη)

 
Επτά ολόκληρες ημέρες για να δούμε καπνό!!! Ένα ανελέητο πολιτικό αλισβερίσι, χωρίς τέλος. Ένα σαφώς σκανδαλώδες πολιτικό σκηνικό όπου ο πολιτικός αμοραλισμός κορυφώνεται δοκιμάζοντας τις νευρικές μας αντοχές και εξαντλεί τα ψυχικά μας αποθέματα. Σκηνές άπειρου κάλους εξελίσσονται από πολιτικούς κομπάρσους μιας ατέρμονης και κακοήθους δόλιας φράξιας. Έλλειμμα σθένους μπροστά στη τεράστια ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας  Ένας πραγματικά εργώδης τοκετός από μαιευτήρες χαμηλής επιστημονικής επάρκειας.
    Ιδού το νεογνό!!! Ίδιος γενετικός κώδικας, ίδιο γενετικό υλικό ίσως με κάποιες παρεμβάσεις κλωνοποίησης και πιο αναλυτικά μας βγήκε λίγο παραμορφωμένο με κάποιες γενετικές ανωμαλίες!!
          Το τέλος της μεταπολίτευσης μας βρίσκει δέσμιους και εγκλωβισμένους από μια συγκυβέρνηση που εντέλλεται από τους Γερμανούς για να δώσει λύσεις οι οποίες δεν εδόθησαν τόσα χρόνια «ιδία βουλήση». Είναι προφανές η ζεύξη τόσων πολιτικών δυνάμεων με πολιτικές και ιδεολογικές ανομοιογένειες κάτω από τον ίδιο εντολοδότη.
          Δυστυχώς αυτό είναι το αιτούμενο, είναι το αποτέλεσμα μιας κάκιστης μεταπολίτευσης , ενός τραγελαφικού, υπανάπτυκτου δικομματισμού  που καλούμαστε να ανοικοδομήσουμε τη «νέα» Ελλάδα με υλικά κατεδαφίσεως, σαθρά και παλαιά.
          Ίσως πρέπει να ξεθάψουμε το φιλότιμο μας και να λειτουργήσει μέσα μας ο πατριωτισμός που εγκαταλείψαμε. Η γενιά μας δεν έχει αποσαφηνίσει πλήρως την έννοια του πατριωτισμού καθώς διακρίνεται στους καιρούς μας ως μπερδεμένο συναίσθημα, διότι έτσι μας το δίδαξε ο δικομματισμός μιας «υποσαχάριας» δημοκρατίας όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ και ενός γυφτοκαπιταλισμού όσον αφορά τη Ν.Δ.
          Αυτά κατάφερε η ένδοξη κατά τα άλλα γενιά του Πολυτεχνείου η οποία μας κυβερνά σήμερα και την δοξάζουμε κάθε χρόνο. Αυτή η γενιά κατάφερε να διορίσει τον εαυτό της παντού , να κατασπαταλήσει τον εθνικό πλούτο της χώρας , υποθηκεύοντας τρεις γενεές και να αλλοτριώσει την εθνική μας συνείδηση, με κίνδυνο τη εδαφική  κυριαρχία και ακεραιότητα της χώρας μας.
          Αν δε σταματήσουμε αυτή τη καταστροφική πορεία τώρα, μοιραία θα καταγραφούμε στην ιστορία ως η διεφθαρμένη και ανάξια γενιά των Ελλήνων που παρήκμασε συνειδητά σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής (πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό κ.α.). Ας μάθουμε επιτέλους να λειτουργούμε συλλογικά έστω σε αυτή την ύστατη στιγμή. Με αιτούμενα α) τη συλλογική ευθύνη που εκλείπει από το χρησιμοποιούμενο λεξιλόγιο μας β) τη πολιτική παιδεία συνεργασιών  που θα πρέπει να καλλιεργήσουμε για να προσεγγίσουμε τη πολιτική  ταυτότητα των αναπτυγμένων δημοκρατιών του πολιτισμένου κόσμου.
          Ας κρατήσουμε χαμηλούς τόνους για να δημιουργήσουμε την απαραίτητη εμπιστοσύνη ανάμεσα μας που είναι ο καταλύτης της διακομματικής συνεργασίας και της υπερκομματικής και εθνικής αντιμετώπισης του κοινού προβλήματος που δεν είναι άλλο από την εθνική κατάθλιψη και την ταξική μιζέρια στην οποία έχουμε περιπέσει.
          Επιβάλλεται ως πολιτισμένο κράτος να δομήσουμε τη δική μας Ελληνική, εθνική αστική τάξη διότι μέχρι σήμερα ούτε Ελληνική, ούτε εθνική, ούτε αστική αλλά ούτε και τάξη υπήρξε ποτέ. Ήταν ένα παρακμιακό συνονθύλευμα μιας μίζερης και διανοητικά «ελλειποβαρούς» φράξιας , φοβικής και ψυχικά ταραγμένης ελίτ που δεν είχε τους απαιτούμενους αδένες να καθοδηγήσει τη χώρα.
Πάμε λοιπόν να κάνουμε την ανατροπή πράξη σε όλα τα επίπεδα , χωρίς να προχωρήσουμε στα ίδια εγκληματικά λάθη που έκανε ο δικομματισμός στη χώρα.
Ωριμάζοντας πολιτικά και παιδεύοντας τη κοινωνία , ο διπολισμός θα φαντάζει σαν μια κακόγουστη φάρσα ενός φθηνού παρακμιακού μυθιστορήματος!!!
         
Σπύρος Χαϊτίδης  Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Υποψήφιος Βουλευτής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ   
Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης




Δεν υπάρχουν σχόλια: