Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Επιλεκτικό «χαράτσι» στον αθλητισμό.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 20/11/2011


Δ.Α.Σ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιλεκτικό «χαράτσι» στον αθλητισμό
«Όχι στην εξόντωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού»

Το είπε και το έκανε η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου!
Επέβαλε «χαράτσι» μόνον στους αθλητικούς συλλόγους της δημοτικής κοινότητας Ωραιοκάστρου, οι οποίοι έχουν την… ατυχία να διαθέτουν τμήματα εκμάθησης τένις. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Ωραιοκάστρου (ΔΗΚΕΩ), καθημερινά «…από τις 15.00 ως τις 21.30, η εκμίσθωση σε όποιο φορέα του δήμου ενδιαφερθεί (θα είναι της τάξης) των 2 ευρώ (με ΦΠΑ)/ώρα ανά γήπεδο.
Το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει ο σύλλογος μας είναι περίπου 2.000 (δυο χιλιάδες) ευρώ .
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το ετήσια έσοδα που θα εισπράξει ο δήμος από την χρήση των τριών γηπέδων ανέρχεται περίπου στα 8.000 ευρώ(!).
Μήπως η δημοτική αρχή αποφάσισε να επιβάλλει το «χαράτσι» για να κατασκευάσει, νέα γήπεδα τένις σε άλλες δημοτικές κοινότητες
ή εάν κάποιος ιδιώτης προσφέρει 3 ευρώ /ώρα θα του δοθούν και τα τρία γήπεδα ;;;;
Επιπλέον, τι εννοούν οι υπεύθυνοι του ΔΗΚΕΩ όταν λένε ότι «τα τμήματα εκμάθησης δεν νοείται να έχουν λιγότερους από τέσσερις αθλούμενους;».
Οι προπονήσεις στο τένις γίνονται με λιγότερα άτομα απ’ ότι στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ.
Συνεπώς, ο όρος λιγότερα από τέσσερα άτομα δεν σημαίνει όχι προπόνηση.
Μάλλον δεν γνωρίζετε πως λειτουργεί το τένις, πόσο μάλλον να το διαχειριστείτε.
Σωστά απαγορεύετε να πραγματοποιούνται ιδιαίτερα μαθήματα από τους προπονητές των συλλόγων ,το οποίο είναι πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας. Για τους συλλόγους όμως που ζουν , επιβιώνουν , κερδοσκοπούν μέχρι και σήμερα μόνον με ιδιαίτερα τι θα κάνετε; Θα τους αποβάλλετε από τα γήπεδα η θα συνεχίσετε να τους προστατεύετε όπως κάνετε μέχρι σήμερα;
Θα πριμοδοτείτε συλλόγους-«επιχειρήσεις» που λειτουργούν κερδοσκοπικά, τα μέλη των οποίων ευελπιστούν μελλοντικά σε προεκλογικές συνεργασίες ;;;!!!!
Πότε επιτέλους θα αποβάλλετε τα κερδοσκοπικά σωματεία , «επιχειρήσεις» , από το κολυμβητήριο και από το τένις ; Μήπως δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν ;
Γιατί η δημοτική αρχή τηρεί «δύο μέτρα και δύο σταθμά» έναντι των αθλητικών συλλόγων της δημοτικής κοινότητας Ωραιοκάστρου, όταν μόνο το 2009, ενίσχυσε οικονομικά με το ποσό των 44.000 ευρώ έξι συλλόγους του πρώην δήμου Καλλιθέας; «Οι επιχορηγήσεις δίνονται με γνώμονα την προσπάθεια που καταβάλλουν οι διοικήσεις των αθλητικών σωματείων και όχι με τοπικιστικά κριτήρια», υποστήριζε, τότε, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, τον Φεβρουάριο του 2010 ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας και νυν δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Δ. Σαραμάντος.
Εάν πράγματι στη πρόθεση του δήμου δεν υπάρχει δόλος, με το «χαράτσι» που επέβαλε ,αλλά επειδή τα έξοδα συντήρησης των γηπέδων τένις είναι δυσβάστακτα για τον δήμο , μπορεί να τα παραχωρήσει στο ΔΑΣ Ωραιοκάστρου. Θα αναλάβουμε εμείς ως σύλλογος την συντήρηση τους ,με την δέσμευση, καμιά επιβάρυνση για τον δήμο. Εάν επιμένετε στο «χαράτσι», σημαίνει ότι υπάρχει πρόθεση - δόλος να πληγούν οικονομικά ορισμένοι σύλλογοι (κυρίως ο Δ.Α.Σ. Ωραιοκάστρου ) σε συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα (δημοτική κοινότητα Ωραιοκάστρου).
Σε έναν δήμο που καταρρέει οικονομικά, το μόνο φωτεινό σημείο είναι οι επιτυχίες του αθλητισμού . Αυτό δείχνει πως έχει γίνει προσπάθεια ετών. Στον αθλητισμό αν σταματήσεις για έναν χρόνο δεν ξαναγυρίζεις στην κορυφή.
Αναρωτιόμαστε εάν ο αθλητισμός είναι πολυτέλεια για κάποιους , γι αυτό και βάζουν «χαράτσι».
Εμείς ως αθλητικός ερασιτεχνικός σύλλογος ,μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα , θεωρούμε ότι ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια, ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό αγαθό και πρέπει ο δήμος να το ενισχύει και όχι να το τιμωρεί.
Γι αυτό ζητούμε να αποσύρετε άμεσα το «χαράτσι» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: