Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ "ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ"

Γελάω πολύ με το ανέκδοτο που μας έχουν πλασάρει ότι στην Ελλάδα βοηθούν τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, τον κόσμο να μην πεινάσει και τον επαγγελματία να ξεκινήσει.
Άνοιγμα επιχείρησης με μια στάση....μας έταξε το ΠΑΣΟΚ, ρυθμίσεις χρεών με χρήματα που μπορείς να δώσεις και σε αφήνουν παράλληλα να ζήσεις. Αλλά άλλαξαν γνώμη μόλις βγήκαν στην εξουσία και απφάσισαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη μας και να μας αφήσουν νηστικούς. 

Θα σας περιγράψω τον άθλο του Ηρακλή που χρειάζεται κάποιος για να ανοίξει επιχείρηση.
Βήμα 1ο : περνάει από το Μητρώο της Εφορίας. Το Μητρώο είναι το μέρος που πηγαίνουν όλοι οι παππούδες, συνταξιούχοι, μαθητές να αλλάξουν ταυτότητα, διεύθυνση, η για οποιαδήποτε αλλαγή που έχουν να κάνουν στην Εφορία, και πρόσφατα εκεί δίνεται και ο κλειδάριθμος.
Εκεί πρέπει να έχεις να προσκομίσεις όλα σου τα δικαιολογητικά. Μισθωτήριο για να γίνει ο έλεγχος του ακινήτου, προεγγραφή στον ΟΑΕΕ, στο επιμελητήριο.
Όμως για να προλάβεις να πάρεις σειρά θα πρέπει να γραφτείς σε λίστα, λίστα που ξεκινάει από τις 4.00 το πρωί γιατί οι παππούδες δεν έχουν ύπνο, και στήνονται εκεί από τα χαράματα. Καθημερινά εμφανίζονται στο μητρώο από 300-400 άτομα σε κάθε εφορία, και εξυπηρετούνται 70-90.
Που σημαίνει ότι για αυτήν την περιβόητη λίστα αναμονής θα πρέπει να πατήσεις, να δαρθείς να βρίσεις ελληνικά, να σπρώξεις και τέλος να περιμένεις 2-3μέρες με συνεχή αναμονή εκεί ολημερής για να φτάσεις μπροστά στο γκισέ του Μητρώου. Κι εκεί μπορεί να σου πουν ότι κάτι δεν είναι εντάξει στα χαρτιά σου, οπότε ξεκινάς από την αρχή.....στη λίστα αναμονής την επομένη μέρα για να φτάσεις και πάλι στο γκισέ μετά από 2-3μέρες. Στο μεταξύ μεσολαβεί απεργία των εφοριακών, Παρασκευή που δεν δουλεύουν, στάση εργασίας και ότι άλλο υπάρχει σε αυτή τη χώρα που μπορεί να σε εμποδίσει να ξεκινήσεις.

Το ίδιο περνάς ακόμα και για κάποια μεταβολή της επιχείρησης σου, η για κλείσιμο της επιχείρησης σου.
Σκεφτείτε σε αυτή την εποχή που το μεροκάματο βγαίνει τόσο δύσκολα να στήνεσε στις ουρές  μέρες ολόκληρες για να κάνεις μια τόσο απλή καταχώρηση στην εφορία.

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: