Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση σχετικά με την επιβολή τέλους χρήσης στα δημοτικά γήπεδα αντισφαίρισης απο το Δήμο Ωραιοκάστρου


Ωραιόκαστρο, 9.12.2011


Ανακοίνωση σχετικά με την επιβολή τέλους χρήσης
στα δημοτικά γήπεδα αντισφαίρισης
Τον τελευταίο καιρό έχουν κυκλοφορήσει ορισμένα δημοσιεύματα σχετικά με την επιβολή, από τη διοίκηση του Δήμου και τη ΔΗΚΕΩ, τέλους 2 ευρώ ανά ώρα, για τη χρησιμοποίηση των δημοτικών γηπέδων τένις. Ορισμένοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να μιλούν για..΄΄χαράτσια’’. Για το ζήτημα αυτό θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Σαραμάντος έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι: «Οι αθλητικές και λοιπές εγκαταστάσεις του Δήμου παραχωρούνται εντελώς δωρεάν σε όσους φορείς επιθυμούν να προσφέρουν επίσης δωρεάν υπηρεσίες στους δημότες. Παράλληλα, ο Δήμος μας θα καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας των χώρων για αυτού του είδους τη χρήση».
Το τέλος χρήσης των γηπέδων τένις ζητείται από συλλόγους που εισπράττουν εξαρχής ένα σεβαστό ποσό από τους αθλούμενους, το οποίο καλύπτει τα έξοδα των προπονήσεων και όχι μόνον. Τα έσοδα από το εν λόγω τέλος θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη συντήρηση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και, γιατι όχι, για την κατασκευή και νέων, που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος. Είναι, νομίζουμε, δικαιότερο να συμβάλλουν στη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων εκείνοι που κυρίως κάνουν χρήση τους, παρά όλοι οι δημότες και κάτοικοι του Ωραιοκάστρου μέσα από τη διάθεση δημοτικών κονδυλίων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για άλλους σκοπούς.
Νομίζουμε ότι χαρακτηρισμοί όπως ‘’δυσβάσταχτο χαράτσι’’ δεν μπορούν να έχουν θέση στη συζήτηση για ένα τέλος 2 ευρώ ανά ώρα, σε ένα άθλημα που από τη φύση του απαιτεί μια σειρά εξόδων για τους αθλούμενους.
Όσο για την απαγόρευση των ιδιαίτερων μαθημάτων από τους προπονητές των συλλόγων, θεωρούμε πως ήταν μια επιβεβλημένη ενέργεια, καθώς το καθεστώς που ίσχυε έως σήμερα δεν αποτελούσε τιμή για κανέναν.
Η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου και η ΔΗΚΕΩ θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τα θέματα του αθλητισμού με βάση την πάγια θέση της για συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής, πάντα προς όφελος των συμπολιτών μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: