Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 9/11/2011

SILVER ALERT
Eλληνικές αγγελίες:
*"Ζητείται πρωθυπουργός με ημερομηνία λήξης, να αναλάβει μια ναυαγημένη χώρα" που να μην είναι μορφωμένος, αρκεί να ξέρει να υπογράφει".

*"Ζητείται καπετάνιος για το πλοίο που μπάζει νερά, από τρύπες που ανοίξαν οι ανίδεοι πολιτικοί....."

*"Ζητείται πρόεδρος της Δημοκρατίας άνω των 95 ετών, που να έχει ιστορικό άνοιας, και Αλτσχάιμερ, για την Ελλάδα και να μην έχει σχέση με πολιτική"

Σε «ναυάγιο» φαίνεται να οδηγείται το ενδεχόμενο της ανάληψης της πρωθυπουργίας στην «κυβέρνηση συνεργασίας» από τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο.Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατίας φαίνεται ότι αναζητούν, πλέον, άλλο πρόσωπο ως επικεφαλής και μεταξύ άλλων έχει πέσει στο «τραπέζι» το όνομα του πρώτου Συνηγόρου του Πολίτη Νικηφόρου Διαμαντούρου, που επανεξελέγη πρόσφατα ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής (European Ombudsman).
Η ανατροπή στην επιλογή του κ. Παπαδήμου, που φαίνεται ότι είχαν συμφωνήσει ο Γ. Παπανδρέου με την Αντ. Σαμαρά επήλθε μετά από τους όρους, που φέρεται να έθεσε ο ίδιος ζητώντας μεγαλύτερη διάρκεια της κυβέρνησης αλλά και συμμετοχή πολιτικών προσώπων από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Οι όροι του κ. Παπαδήμου δεν έγιναν αποδεκτοί και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί άρχισαν να αναζητούν άλλο πρόσωπο, που θα ηγηθεί τις κυβέρνησης συνεργασίας με ορίζοντα μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2012, οπότε και έχει συμφωνηθεί να διεξαχθούν εκλογές.


Σύμφωνα, πάντα, με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο «τραπέζι» έπεσε το όνομα του κ. Διαμαντούρου αλλά κάποιες πληροφορίες, που μετέδωσε η ΝΕΤ αναφέρουν ότι ο ίδιος αρνήθηκε.
Έτσι, παρότι από τα επιτελεία των δύο κομμάτων φαίνεται να έχει επικρατήσει «σιγή ασυρμάτου» για τον επικεφαλής της κυβέρνησης πληροφορίες αναφέρουν ότι επανήλθε στο προσκήνιο το όνομα του κ. Πέτρου Μολυβιάτη.Πάντως, από το πρωί της Δευτέρας έχουν γίνει επανειλημμένες επαφές ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε για τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και τους επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Κατά πληροφορίες, η ΝΔ δεν δέχεται να αναλάβουν στελέχη της υπουργικά χαρτοφυλάκια και ζητεί την αλλαγή ηγεσίας σε πέντε υπουργεία, μεταξύ των οποίων το Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: