Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΥΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ 23/11/2011

Αν πας μια βόλτα Εφορία να κάνεις μια αλλαγή διεύθυνσης στο Μητρώο, η ταυτότητας, ή να πάρεις κλειδάριθμο θα καταλάβετε τι εννοώ....
Στο Μητρώο και στο εισόδημα πρέπει να πας από τις 6.00 να στηθείς να πάρεις χαρτάκι προτεραιότητα για την ίδια μέρα. Εώς τις 8.30 τα νούμερα έχουν τελιειώσει.

Και αναρωτιέμαι γιατί ο κόσμος να τραβά τέτοια ταλαιπωρία.
"Δεν μπορούσαν οι εφοριακοί υπάλληλοι να δίνουν ραντεβού ανάλογα με την μέρα που μπορεί ο καθένας. Να πάρω δηλαδή αριθμό για την Τρίτη μεταξύ 10-11.00".
Που το παράλογο. Λίγη οργάνωση βρε παιδιά να αποφεύγετε την ταλαιπωρία του κοσμάκη.
Μυαλό θέλει κάποιος για να οργανώσει τη δουλειά του. Η στο Δημόσιο όποιος μπαίνει ξεχνά τους υπόλοιπους και μόνο για δικαιώματα μιλά?
Γιατί πρέπει να κάτσω από τις 6.00 το πρωί εώς στις 13.00 στην Εφορία για να κάνω μια αίτηση αλλαγής διεύθυνσης?
Γιατί πρέπει να ανέχομαι τον εφοριακό απέναντι μου να γράφει με την ησυχία του την αίτηση τραγουδώντας το "40 παλικάρια" σαν να είναι στο μπάνιο του?
Γιατί πρέπει να ανέχομαι την Εφοριακό να γράφει τον αριθμό μισθωτηρίου συμβολαίου σαν να ζωγραφίζει καλλιγραφικά στο Νηπειαγωγείο, να χτυπά το κινητό της και να πιάνει κουβνετούλα πρωινή για το παιδί της.. κι εγώ να έχω στηθεί εκεί από τις 6.00 τα χαράματα.

Ένας έξυπνος και πρακτικός προϊστάμενος Εφορίας δεν βρέθηκε?
Δέχομαι να πάω και δύο φορές αν ξέρω ότι θα πάρω αριθμό προτεραιότητας από σήμερα για την Παρασκευή.

"Υπουργοί και Διευθυντάδες καρεκλοκένταυροι πάψτε πια στην εποχή του 2012 να μας ταλαιπρωρείτε και να μας πηγαίνετε 30χρόνια πίσω".
Δεν το αξίζουμε εμείς οι Έλληνες με κεφαλαίο "Ε"....

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: