Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

«Η τύχη της χώρας σε μια ζαριά» γράφει ο Βουλευτής Ν.Δ. Β’ Περ. Θεσσαλονίκης Καράογλου


Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου
Βουλευτής Ν.Δ. Β’ Περ. Θεσσαλονίκης
Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης
Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
«Η τύχη της χώρας σε μια ζαριά»

Για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, ένας Πρωθυπουργός οδηγεί την πατρίδα σε βέβαιη καταστροφή, καθιστώντας την περίγελο στην Ευρώπη και το εξωτερικό γενικότερα. Για πρώτη φορά, την τύχη της χώρας και των Ελλήνων πολιτών τη χειρίζεται ένας επικίνδυνος Πρωθυπουργός, ο οποίος προσκολλημένος στην εξουσία, δεν διστάζει να οδηγήσει τη χώρα σε πλήρη διάλυση και τους πολίτες σε διχασμό.
Σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου πλέον διακυβεύεται η εθνική μας κυριαρχία, όπου η αγορά βάλλεται διαρκώς, όπου οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση, όπου το βιοτικό επίπεδο έχει πλήρως υποβαθμιστεί, η Κυβέρνηση προσθέτει νέα προβλήματα και θέτει τη χώρα σε διαρκή αστάθεια. Ο Πρωθυπουργός προχωρώντας σε μια κίνηση υψηλού ρίσκου, θέτει εκβιαστικά διλλήματα προς τους πολίτες, οδηγώντας τη χώρα σε ολική κατάρρευση.
Είναι ολοφάνερο, ότι η ψήφος εμπιστοσύνης που ζητά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός –τη δεύτερη σε διάστημα 5 μηνών, από τον περασμένο Ιούνιο- αφορά στο εσωτερικό του παραπαίοντος κόμματός του, πρόκειται για μια κίνηση τακτικής, με στόχο να εγκλωβίσει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Πρόκειται για κραυγή αγωνίας ενός αδύναμου  Πρωθυπουργού, που πλέον έχει χάσει κάθε έννοια νομιμοποίησης μέσα στην κοινωνία.
Από την άλλη η διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος είναι μια επικίνδυνη κίνηση, οδηγώντας σε υψηλά πολιτικά ρίσκα τη χώρα και σε νέες άγνωστες περιπέτειες. Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε ακραίο πανικό και τα αδιέξοδά πλέον του Πρωθυπουργού είναι ολοφάνερα, θέτοντας σε κίνδυνο την Ελληνική κοινωνία.
Σε όλους τους πολίτες γεννώνται εύλογα ερωτήματα. Ποιοι είναι οι λόγοι που τώρα ο Πρωθυπουργός εξαγγέλλει τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος; Για ποιον λόγο δεν έγινε δημοψήφισμα για την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ, για το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και γίνεται τώρα, που ο λαός έχει οδηγηθεί σε απόγνωση, που η φοροεπιδρομή της Κυβέρνησης έναντι όλων ανεξαιρέτως των πολιτών δεν έχει τέλος; Για ποιον λόγο η Κυβέρνηση για δυο χρόνια απομύζησε τον Ελληνικό λαό, τονίζοντας διαρκώς, ότι οι θυσίες του πιάνουν τόπο, ενώ στην πραγματικότητα όλα τα μέτρα που έλαβε δυσχέραιναν ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη κατάσταση;
Ένας πανικόβλητος Πρωθυπουργός, αδιαφορώντας για το εθνικό συμφέρον, έχει εξελιχθεί στον πλέον επικίνδυνο Πρωθυπουργό, θέτοντας το μέλλον της χώρας και την ευρωπαϊκή της πορεία σε περιπέτειες. Βάζει τη χώρα στο επίκεντρο μια παγκόσμιας καταιγίδας, μεριμνώντας για το προσωπικό του συμφέρον και μόνο. Πολιτικά πυροτεχνήματα, όπως αυτό του δημοψηφίσματος, το μόνο που θα κατορθώσουν,  είναι να οδηγήσουν σε πλήρη παράλυση το κράτος, το οποίο ήδη η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το έχει λεηλατήσει με την ακολουθούμενη πολιτική της.
Η χώρα βρίσκεται σε πλήρη αστάθεια, εξαιτίας των χειρισμών του ίδιου του Πρωθυπουργού. Η κοινωνική δυσαρέσκεια είναι έντονη, καθώς οι πολίτες μάταια κατέβαλλαν θυσίες, χωρίς αντίκρισμα, χωρίς ελπίδα, χωρίς καν μια προοπτική.
Ο Ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από εκβιαστικά διλλήματα και διχασμούς. Έχει ανάγκη από μια ισχυρή και αξιόπιστη Κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να εξέλθουμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Μια Κυβέρνηση, η οποία θα αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλα τα προβλήματα, που δημιούργησε η αδίστακτη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μια Κυβέρνηση, που θα είναι εγγυήτρια δύναμη της σταθερότητας, της αξιοπρέπειας και της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.
Τα δημοψηφίσματα και οι εκβιαστικές τακτικές δεν προσφέρουν τίποτα, παρά μόνο πόλωση και διχασμό σε έναν λαό που έχει υποστεί ουκ ολίγα από τη «σοσιαλιστική» Κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο κύκλος της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ έχει πλέον κλείσει. Η μόνη λύση σε αυτή την κατάσταση είναι η λαϊκή ετυμηγορία. Μόνο οι εκλογές μπορούν να δώσουν λύση. Αυτό οφείλει να πράξει ως έσχατη πράξη ο κ. Παπανδρέου, έτσι ώστε να αποδεσμευτεί το ταχύτερο δυνατόν ο Ελληνικός λαός από την βάρβαρη αυτή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: