Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Α-Ω ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΝΤΙΚΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Εκδήλωση διαμαρτυρίας του ΠΕ.ΣΥ.Σ.Ω για τα λατομεία του Μεσαίου



Ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, στα πλαίσια του προγράμματος "Περπατώ και γνωρίζω" αναδιαμορφώνει το πρόγραμμα του λόγω του θέματος που προέκυψε με την αδειοδότηση των δύο νέων λατομείων στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου και προσκαλεί όλο τον κόσμο την  Κυριακή 24/02/2019  και  ώρα  11.00΄ στον τόπο εξόρυξης προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητηθούν οι δυνατότητες και μορφές αντίδρασης.
Η διαδρομή έχει μικρό βαθμό δυσκολίας, είναι περίπου  7,5 χλμ.  αγροτικού δρόμου, χωρίς ιδιαίτερες κλίσεις. Η εκκίνηση θα γίνει από το "Στέκι των κυνηγών" προς το Μεσαίο. Για οικολογικούς λόγους και για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεταφορικού μέσου, στο χρονικό διάστημα από  10.15΄ έως 10.30΄  Ι.Χ. αυτοκίνητα των μελών του Συλλόγου θα περάσουν από το Κονταξοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου, ώστε να μετακινηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Με τα οχήματα θα κατευθυνθούν όλοι προς το"στέκι των κυνηγών" από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία στις 11.00΄.

"Διαχρονικές παραλείψεις της διοίκησης του Δήμου και της Περιφέρειας"
Να θυμήσουμε ότι ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου με ψήφισμά του (έκτακτο ΔΣ στο Μεσαίο την περασμένη Κυριακή) το οποίο υπέγραψαν 20 Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι του δήμου Ωραιοκάστρου μιλούσε για "διαχρονικές παραλείψεις της διοίκησης του δήμου και της Περιφέρειας" και πως αυτές οι διαχρονικές παραλείψεις "δε θα καταδικάσουν το μέλλον της περιοχής".
Ακολουθεί το ψήφισμα της συγκέντρωσης.



ΨΗΦΙΣΜΑ
Ωραιόκαστρο,13/2/2019
Αρ.Πρωτοκ. 21
17 εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου Ωραιοκάστρου συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη,13 Φεβρουαρίου 2019, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου
για να εκφράσουμε την αγωνία των Μελών μας σε ό,τι αφορά
στην νέα λατομική δράση ανάμεσα σε Καλλιθέα και Μυγδονία.
Η νέα αυτή αδειοδότηση και μάλιστα σε χώρο που δεν είχε πληγωθεί παλαιότερα από εξορύξεις, μας βρίσκει όλους αντίθετους και αποφασισμένους να υπερασπιστούμε τον τόπο μας.
Οι διαχρονικές παραλείψεις της Διοίκησης του Δήμου και της Περιφέρειας δεν θα καταδικάσουν το μέλλον της περιοχής μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να γίνει ΆΜΕΣΑ κάθε νόμιμη ενέργεια από τους υπεύθυνους Φορείς - Δήμο, Περιφέρεια - για την αναστολή της Απόφασης λειτουργίας του νέου λατομείου αλλά και για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής ως λατομική ζώνη.
* ΟΧΙ άλλα λατομεία στο Δήμο μας.
* ΟΧΙ στη συνεχή υποβάθμιση της περιοχής μας.
* ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ αξιοποίηση του ορεινού όγκου ως πνεύμονα πρασίνου για τη Δυτική Θεσσαλονίκη.
* ΑΝΑΠΛΑΣΗ στα παλιά λατομεία, ανάδειξη των ιστορικών σημείων Μαχών του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου , χάραξη Ιστορικών Διαδρομών και απόδοση στην κοινωνία του Δήμου Ωραιοκάστρου και της ευρύτερης περιοχής.

Αποφασίζουμε :
1. Να είμαστε παρόντες στο Έκτακτο Δ.Σ. στο Μεσαίο, την Κυριακή 17/2/2019.
2. Να επιδοθεί το Ψήφισμα στο Δήμο Ωραιοκάστρου.
3. Να διαβαστεί το Ψήφισμα στο Δ.Σ. στο Μεσαίο.
4. Να αποσταλεί το Ψήφισμα στην Περιφέρεια Κ.Μ. στην Αποκεντρωμένη και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.
5. Να υλοποιήσουμε πρόταση του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, στα πλαίσια του Προγράμματος "Περπατώ και γνωρίζω" και να καλέσουμε τα Μέλη μας, την Κυριακή 24/2/2019, να περπατήσουμε στην επίμαχη περιοχή γνωρίζοντας από κοντά ποιόν τόπο αποφασίζουμε να υπερασπιστούμε.



 Πηγή http://www.politesoraiokastrou.gr/oraiokastro/item/7154-periballontikos-silogos-oraiokastrou-polites-oraiokastrou.html?fbclid=IwAR3tmgAt_UyV6wg2g0-dXnMGir4Zi1fp2-zqI5_IuGnLZB8Xua1R1rKNcqk#prettyPhoto

Δεν υπάρχουν σχόλια: