Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Α-Ω Σκάβουν το λάκκο τους για τις επόμενες εκλογές η κυβέρνηση ΓΑΒΟΤΣΗ. Ολική καστροφή στον ορεινό όγκο ΣΙΒΡΙ για λίγα σεντς. ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ

2019 όταν όλος ο Πλανήτης παλεύει για την οικολογία και την διάσωση χλωρίδας ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου παλεύει για την καταστροφή της.

Παραχωρείται το λατομείο του Μεσαίου για 20 χρόνια με 20 ευρώ το στρέμμα, μέχρι να  ξεκοιλιάσουν ολοκληρωτικά το βουνό ΣΙΒΡΙ καταστρέφοντας χλωρίδα και πανίδα.

Τα λατομεία είναι μια ιστορία κουτοπονηριάς και σκόπιμης παραπλάνησης. Μια ιστορία με παρασκήνιο, ίντριγκες, δίκες, καταδίκες, αθωώσεις. Ακούστηκαν και καταγγέλθηκαν και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ακόμα, αποκαλύψεις για τραπεζικούς  λογαριασμούς στο εξωτερικό, που συνδέονταν με αυτά και μίζες.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Ωραιοκάστρου αυτό που πήραμε από τους προγόνους μας είναι  το φυσικό τοπίο, το φυσικό κάλος, βουνό έχει μπει στο στόχαστρο κι αποτελεί πεδίο κάθε κερδοσκοπικής δράσης σε βάρος του περιβάλλοντος και του κοινωνικού συμφέροντος.


Την ίδια στιγμή που νέα λατομεία λειτουργούσαν παράνομα κι άλλα επεκτείνονταν αυθαίρετα, χωρίς κανένας να  παρεμβαίνει.

Δεν θα ξεχάσω προσωπικά καθόλου εκείνη την περίοδο των εκλογών όπου 
είχε κατατεθεί Αίτημα των κατοίκων της περιοχής ΜΕΣΑΙΟΥ
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009 07:00.


«Να κλείσει το λατομείο στο Μεσαίο» Θεσσαλονίκη,


Να κλείσει οριστικά το λατομείο του Μεσαίου στο νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και να μην ανοίξουν άλλα, διεκδικούν κάτοικοι και φορείς των οικισμών Μεσαίου - Πετρωτού - Μονολόφου - Ν. Φιλαδέλφειας.

Οι κάτοικοι επιπλέον ζητούν να αποχαρακτηριστεί η περιοχή από λατομική και να προχωρήσει η προβλεπόμενη από το νόμο αποκατάσταση της γης τόσο του συγκεκριμένου λατομείου όσο και άλλων που σήμερα είναι ανενεργά.
Όπως ισχυρίστηκε τότε ο κ. Τζίκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι απαιτούμενες άδειες λειτουργίας που λήγουν το 2017 έχουν δοθεί παράνομα στο λατομείο. 

Παράλληλα, υπήρχε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας, η οποία ζητούσε να ακυρωθεί η σύμβαση μίσθωσης της γης του λατομείου, που υπέγραψε η πρώην Κοινότητα Μεσαίου.
Η απόφαση πρόβλεπε να προβεί ο δήμος σε όλες τις δικαστικές ενέργειες για την ακύρωση της άδειας λειτουργίας του λατομείου, ενώ με άλλη απόφαση του 2007 το δημοτικό συμβούλιο ζητεί ομόφωνα να μην εγκριθεί η περιβαλλοντική μελέτη του λατομείου.

«Η λειτουργία του λατομείου έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στη σωματική και ψυχική υγεία των κατοίκων των όμορων οικισμών, εξαιτίας των εκπομπών σκόνης, ρύπων και αερίων στην ατμόσφαιρα αλλά παράλληλα έχει προκαλέσει σοβαρές αλλοιώσεις στην χλωρίδα και πανίδα της περιοχής». Διανύουμε την εποχή ευαισθητοποίησης της οικολογίας, όπου προστατεύεται η χλωρίδα και η πανίδα, και κάποιοι από εσάς ψηφίζετε να καταστρέψετε τον τόπο μας, το ΣΙΒΡΙ, τον ορεινό όγκο, το στολίδι μας, τον καθαρό αέρα της περιοχής μας για λίγα φράγκα...

 

 file:///C:/Users/user/Downloads/το_ΡΑΠΟΡΤΟ_Νο.69____ΟΚΤ-ΝΟΕ-ΔΕΚ._2007(1).pdf

 

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου



Δεν υπάρχουν σχόλια: