Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Α-Ω Τα λατομεία είναι η χαριστική βολή του Γαβότση. Θα έχει ένα πολιτικό τέλος, αντάξιο της πορείας του!

 

Τα λατομεία είναι η χαριστική βολή του Γαβότση. Θα έχει ένα πολιτικό τέλος, αντάξιο της πορείας του!

 

Τρία πράγματα δε μπορούν να κρυφτούν για πολύ καιρό: ο ήλιος, το φεγγάρι και η αλήθεια για τα λατομεία.

Πρώτον. Όταν ήταν να ανοίξει και δεύτερο λατομείο στο Δρυμό ο δήμαρχος Α. Γαβότσης, αντέδρασε δίχως να περιμένει να πάρει κανένα ημέηλ. Φοβούμενος  την τοπική κοινωνία, προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, διοικητικές, νομικές και κοινωνικές δράσεις  και φυσικά αποτράπηκε το νέο λατομείο.

Δεύτερον. Όταν η Περιφέρεια ήθελε να ανοίξει το δεύτερο λατομείο στο Δρυμό,  ο Τζιτζικώστας έστειλε την Βούλα την Πατουλίδου την αντιπεριφερειάρχη ειδικών αποστολών και παραβρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να «πείσει», του δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν υπέρ του λατομείου. Τώρα στο δημοτικό συμβούλιο για τα νέα λατομεία, όχι μόνο δεν ήρθε κανένας από την Περιφέρεια, αλλά ούτε καν οι Περιφερειακοί σύμβουλοι που είναι από το Ωραιόκαστρο!

Τρίτον. Υπεύθυνος για τον χαρακτηρισμό και αποχαρακτηρισμό μιας περιοχής για να γίνει δλδ λατομείο, ήταν παλιότερα ο Νομάρχης και τώρα είναι ο Περιφερειάρχης, δλδ ο Τζιτζικώστας. Αυτός και κανένας άλλος. Αυτό ακριβώς προσπάθησαν να καλύψουν, τόσο η  διοίκηση, όσο και κατά το όνομα μόνο αντιπολίτευση, με εξαίρεση τον Εδιρνέλη.

Ένας μάλιστα από την «αντιπολίτευση» υποψήφιος κιόλας δήμαρχος, με την καμπάνια «Μιλήστε με τον…» είχε τόσο πρεμούρα να παράσχει κάλυψη στον Τζιτζικώστα,  ώστε έσπευσε με ανακοίνωση να αποδώσει  τις ευθύνες για τα λατομεία στην Αποκεντρωμένη και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος!!!

Δεν ξέρουμε εάν η  παραπάνω ανακρίβεια οφείλεται σε σκοπιμότητα,  ή στον διαγωνισμό ασχετοσύνης που φαίνεται να έχει προκηρύξει με τον δήμαρχο, μετά από τόσα χρόνια που συμπληρώνουν και οι δυο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πάντως συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο,  όλοι μαζί, διοίκηση/αντιπολίτευση  θα πάνε ραντεβού στα τυφλά με την ….Αποκεντρωμένη, αντί να πάνε στον Περιφερειάρχη Τζιτζικώστα. 

Τέταρτον. Για την αδειοδότηση των δύο νέων λατομείων στην περιοχή Μεσαίου, Μονολόφου και Μελισσοχωρίου, που ο Δήμος ήταν ενήμερος αφού είχε δοθεί η  μέγιστη δημοσιότητα με ανάρτηση στη Διαύγεια και στον ειδικό ιστότοπο που έχει το υπουργείο (aepo.ypeka.gr), ο δήμαρχος δεν έκανε τίποτα απολύτως, με την δικαιολογία ότι δεν πήρε κανένα ημέηλ!!!!

Η διαφορά μεταξύ ανικανότητας και συνενοχής είναι λεπτή. Δεν ενδιαφέρουν όμως κανέναν δημότη οι δικαιολογίες του δημάρχου για την καταστροφική απραξία του ή την εγκληματική του αδιαφορία  για το θέμα των λατομείων.

Ο Α. Γαβότσης  με τις παιδαριώδεις δικαιολογίες έδειξε απλά ότι αγνοεί το τι γίνεται στο Δήμο και πως δεν έχει  τον έλεγχο των πραγμάτων, για μην πούμε ότι είναι σαν να παραδέχεται ότι δεν ξέρει τι του γίνεται!!

Γιατί πρώτη δουλειά ενός δημάρχου είναι να παρακολουθεί και να ενημερώνεται για τα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο. Για αυτό τον λόγο άλλωστε εκλέγεται από τους δημότες.

Και τα λατομεία ήταν και είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου, εάν όχι το μεγαλύτερο. Από τα σπλάχνα του δήμου Ωραιοκάστρου φτιάχτηκαν όλα τα έργα στο νομό ,είπε ο βουλευτής Γ. Αρβανιτίδης και ποιο ήταν το κέρδος του Δήμου, αναρωτήθηκε. Κανένα, έδωσε την απάντηση ο ίδιος.

Η αποποίηση λοιπόν των ευθυνών που επιχειρεί ο δήμαρχος, είναι δηλωτική της απελπισίας του και οι αστείες δικαιολογίες του τύπου  «δεν μας ήρθε το ημέηλ» οδηγούν στον αυτοεξευτελισμό.

Ο Γαβότσης λοιπόν δεν αφήνει  πίσω του κανένα έργο, για να τον  θυμόμαστε.   Δεν αφήνει   ούτε μια παιδική χαρά, ούτε ένα σχολείο, μόνο απευθείας αναθέσεις και μελέτες, καταδίκες και εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη και μπόλικα λατομεία, μετατρέποντας έναν Δήμο που φημίζονταν για το φυσικό του περιβάλλον σε νταμάρι.

Σε αυτό το νταμάρι λοιπόν θα του δοθεί και η χαριστική βολή, για να …πέσει και να σκάσει σαν καρπούζι από τα λατομεία- εάν κατέβει τελικά στις εκλογές-  όπως έχουμε ξαναγράψει.

Πηγή  http://www.oraiokastronet.gr/?p=49536

Δεν υπάρχουν σχόλια: