Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΦΤΙΑΧΝΩ Ανοιξιάτικη τσάντα με ξύλινα χερούλια handmade


Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε τα ανοιξιάτικα ραψίματα; Η Shirley από το thesemomentsofmine θα μας ανοίξει την όρεξη με βήμα βήμα οδηγίες για μια πανέμορφη τσάντα με ξύλινα χερούλια. Χερούλια θα βρεις σε καταστήματα ραπτικής ή μπορείς να τα "δανειστείς" από κάποια παλιά τσάντα που ζητάει επίμονα ανανέωση!
spring-purse-1
Θα χρειαστείς 2 κομμάτια ύφασμα για το εξωτερικό, 2 για το εσωτερικό και 2 για εσωτερική ενίσχυση (ανάμεσα στα 2 υφάσματα), όλα διάστασης 41 x 33 εκατοστά. Για εσωτερική ενίσχυση μπορείς να χρησιμοποιήσεις βάτα, την οποία με θερμοκολλητικό θα κολλήσεις στην πίσω πλευρά του υφάσματος που θα χρησιμοποιήσεις για το εξωτερικό.
Τοποθέτησε το εξωτερικό και το εσωτερικό ύφασμα με τις καλές πλευρές τους αντικρυστά και ράψε ένα Π όπως δείχνει η πρώτη φωτογραφία. Κάνε το ίδιο και για τα άλλα 2 κομμάτια. Δίπλωσε το εξωτερικό ύφασμα μακρυά από το εσωτερικό και φέρε τα 2 ραμμένα κομμάτια αντικρυστά ταιριάζοντας εξωτερικό με εξωτερικό και εσωτερικό με εσωτερικό ύφασμα. Σαν αποτέλεσμα θα έχεις ένα αντεστραμμένο Τ. Καρφίτσωσε τα 2 κομμάτια και με την βοήθεια ενός μπωλ κόψε κυκλικά τις 4 γωνίες.
Ράψε γύρω γύρω τις άκρες χωρίς να ξαναράψεις πάνω από το αρχικό Π και θυμίσου να αφήσεις ένα άνοιγμα για να γυρίσεις την τσάντα σου. Αφού την γυρίσεις, ράψε το άνοιγμα που είχες αφήσει και σιδέρωσε καλά ώστε να κάτσουν όλες οι ραφές. Αν θέλεις κάνε μια οριζόντια ραφή εκεί που ενώνει η τσάντα για ενίσχυση.
Τώρα μπορείς να διπλώσεις το ύφασμα πάνω από το χερούλι και να ράψεις με το χέρι. Συμπληρώνεις με ένα χειροποίητο λουλούδι και η τσάντα σου είναι έτοιμη!

Αναρτήθηκε από : ftiaxto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: