Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012


Ο πολυκερματισμός των  κομμάτων και η προοπτική της πολυκομματικής  βουλής,    έχει ως επακόλουθο και την ύπαρξη πολλών υποψηφίων, ανά την Ελλάδα. Μόνο από το Ωραιόκαστρο, για αυτές τις βουλευτικές εκλογές, έχουμε μέχρι τώρα, εννέα σίγουρες υποψηφιότητες, από επτά κόμματα. Δύο μάλιστα κόμματα έχουν από δύο υποψήφιους στο Ωραιόκαστρο, η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.   Παραθέτουμε τις υποψηφιότητες  με αλφαβητική σειρά, μαζί με κάποια βιογραφικά στοιχεία τους.

1)Ιγνατιάδης Θεόδωρος, βουλευτής ΚΚΕ
Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης  γεννήθηκε  το 1964 στη Θέρμη  και είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ήταν δεύτερος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, στην Β΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης με 3.414 σταυρούς και πήρε τη θέση του Άγγελου Τζέκη στη Βουλή, μετά τον ξαφνικό χαμό του.  Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, κτηνίατρος και είναι παντρεμένος με την κα Γεωργιάδου και κατοικεί στο Ωραιόκαστρο.

2)Καγκελίδου Μαρία,  ΠΑΣΟΚ
Η Μαρία Καγκελίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο. Αποφοίτησε από το Ελληνογαλλικό Κολέγιο Δελασάλ και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Goldsmiths College) από το οποίο απέκτησε επίσης μεταπτυχιακό τίτλο στις Μεσογειακές Σπουδές (Kings College).  Εργάστηκε στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC και από το 2005 εργάζεται για την αγγλόφωνη εφημερίδα Athens News και ξένα, κυρίως, ΜΜΕ. Είναι μητέρα της εξάχρονης Στέλλας και της τετράχχρονης Ολυμπίας. Στη δήλωσή της για τη συμμετοχή στις εκλογές αναφέρει: «Δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο με ωραίες, κουβέντες, παλαιοκομματικές στρατηγικές, και αλληλοκατηγορίες.  Αποφάσισα να απαντήσω θετικά στο κάλεσμα του Ευάγγελου Βενιζέλου γιατί πιστεύω πως πρέπει να δοθεί ο λόγος στους νέους ανθρώπους. Ξεκινάμε τώρα, μπορούμε μαζί!».

3)Κουτρούκης Κ. ΔΗΜΑΡ.
Ο Κουτρούκης Κώστα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μένει στο Ωραιόκαστρο. Είναι Χημικός –Μηχανικός, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και ήταν μέλος του ΔΣ των Χημικών Μηχανικών. Είναι Γ.Γραμματέας της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής και πρόεδρος το ΚΕΡΑΥΝΟΥ Ωραιοκάστρου. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ.
Στη δε δήλωση της υποψηφιότητας του ο Κ. Κουτρούκης αναφέρει: «Στο δύσκολο αυτό περιβάλλον, για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, είναι αναγκαία η συστράτευση όλων, ώστε ν αναζητήσουμε μέσα από νέες συλλογικότητες, προτάσσοντας το εμείς αντί του εγώ, και να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες συνθήκες καταδίκης και υπέρβασης του δικομματισμού ,που μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα. Μέσα σ αυτές τις αντίξοες συνθήκες , αποφάσισα να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, συμβάλλοντας  με τις δυνάμεις μου, στην ριζική αλλαγή των συσχετισμών ,στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, με την Ελλάδα ζωντανή, με την κοινωνία όρθια, με την νεολαία στην πατρίδα μας».

4)Κυριακίδου Σοφία, ΔΗ. ΣΥ
Η Σοφία Κυριακίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε  στο Ωραιόκαστρο.  Το 1992 αποφοίτησε από το  ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του ΔΠΘ.
Εργάστηκε στον  ιδιωτικό τομέα σε γυμναστήρια στην αεροβική γυμναστική και ως προπονήτρια σε αθλητικούς συλλόγους. 
Στη συνέχεια  μπήκε στον επαγγελματικό χώρο των πωλήσεων ως αντιπρόσωπος σε προϊόντα πληροφορικής και λογισμικού ενώ παράλληλα πήρα πτυχίο εκπαίδευσης για πληροφορική από το ΤΕΙ Καβάλας.  Ασχολήθηκε  με τα χρηματοοικονομικά και ως Σύμβουλος επενδύσεων. 
Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του νυν δημάρχου Δ. Σαραμάντου και ακολουθεί σταθερά τις πολιτικές επιλογές της κας Ντόρας Μπακογιάννη, με το κόμμα της οποίας ΔΗΣΥ, θα είναι υποψήφια βουλευτής στη Β΄Θεσσαλονίκη.

5)ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ – ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΑΝ.ΕΛ.
Η Σταυρούλα Ξουλίδου- Καρατζά, γεννήθηκε το 1965 στην Κοζάνη, όπου υπηρετούσε ο πατέρας της  ως φιλόλογος και μεγάλωσε  στην Θεσσαλονίκη. Το 1987 αποφοίτησε  με άριστα από το  Θεολογικό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Είναι  παντρεμένη με τον Αθανάσιο Καρατζά, αρχιπυροσβέστη κι έχουν τέσσερα παιδιά
Μετά την εγκατάστασή της στο Δρυμό, το Σεπτέμβριο του 2007  ιδρύεται με πρωτοβουλία της  ο Μορφωτικός Σύλλογος «ΜΥΓΔΟΝΕΟΙ» του οποίου έως σήμερα είναι Πρόεδρος.    Υπήρξε  ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Πολυτέκνων του Δήμου Μυγδονίας και διετέλεσε  για μια τριετία (2007-2010)  Πρόεδρος του συλλόγου και στις πρόσφατες εκλογές εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος. Είχε πάρει μέρος και στις δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Ν. Μπάτου, ως υποψήφια για το Τοπικό Συμβούλιο του Δρυμού, χωρίς να εκλεγεί.

6)Σαπουρίδου Ελένη-Ειρήνη, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας ανακοίνωσε  την υποψηφιότητα της Ελένης-Ειρήνης Σαπουρίδου στην Β΄ Περιφέρεια Θες/νίκης. Η  Σαπουρίδου Ελένη-Ειρήνη είναι δημότης και κάτοικος Ωραιοκάστρου.

7)Τσακίρης Παντελής, Ν.Δ
Γιος του Δημήτρη και της Ειρήνης Τσακίρη, ο Παντελής,  γεννήθηκε στο Ωραιόκαστρο  τον Οκτώβριο του 1983 και  σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Α. Π. Θ.  και στο Σαλτσμπουργκ της Αυστρίας.  Έχει ενεργό συμμετοχή στο πολιτικό σύστημα, μετέχει σε ομάδες εργασίας, αρθρογραφεί, ταξιδεύει πολύ. Αντικατέστησε στο δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου, τον Νικόλαο Μπάτο και ήταν υποψήφιος βουλευτής και στις προηγούμενες εκλογές.  Επαγγελματικά με τον αδερφό του ίδρυσε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης. Στη δήλωσή του για τις εκλογές καταλήγει:
« Γι αυτό, σ’ αυτές τις εκλογές, ……αλλάζουμε ψήφο!!!».

 8)Τσακμαλή Μαρία. ΔΗΜΑΡ.
Η Τσακμαλή Μαρία είναι τελωνειακή υπάλληλος και μένει στη Νεοχωρούδα.

9)Χαρουπάκης Απόστολος , ΑΝ.ΕΛ.
Ο Χαρουπάκης  Απόστολος  είναι επιχειρηματίας, πρόεδρος ΣΕΜΒΕ και  κάτοικος Ωραιοκάστρου. Δραστηριοποιείται στον χώρο των μεταφορών διαθέτοντας ιδιόκτητο στόλο φορτηγών Δ.Χ και ρυμουλκούμενων, με την εταιρία SALONICA TRANSPORTS, που ίδρυσε  με τη σύζυγο του, το 1990

Αναρτήθηκε από :http://www.oraiokastro.net/Main.aspx


Δεν υπάρχουν σχόλια: