Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Απάντηση προς την καταγγελία του Κελεσίδη Στάθη για τον Πολυχρονίδη Ανέστη


Ωραιόκαστρο, 05/04/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παραλάβαμε καθαρογραμμένο, πρακτικό συνεδρίασης του  Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, που επιλήφθηκε καταγγελίας του δημότη Ωραιοκάστρου Στάθη Κελεσίδη κατά του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ανέστη Πολυχρονίδη.
Στην καταγγελία αυτή, ο κ. Κελεσίδης υποστήριζε  πως η συμμετοχή του  κ. Πολυχρονίδη, μετόχου του Ο.Α.Σ.Θ., ως εκπροσώπου του Δήμου σε μνημόνιο συνεργασίας με τον Ο.Α.Σ.Θ., εξυπηρετούσε  ιδιοτελή συμφέροντα.




Το πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο απαρτιζόμενο από Πρόεδρο Εφετών, δύο Εφέτες, έναν ανώτερο υπάλληλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  και από το Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, νομικό Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, ομόφωνα γνωμοδότησε πως ο κ. Πολυχρονίδης δε διέπραξε παράβαση καθήκοντος.
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο δέχεται πως στόχος του μνημονίου συνεργασίας  μεταξύ Δήμου Ωραιοκάστρου και Ο.Α.Σ.Θ. ήταν «… η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και της παρεχόμενης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου ενώ από τη σύναψη του δεν προέκυπτε υλικό όφελος για τον Ο.Α.Σ.Θ» καθώς και «... είναι πρόδηλο ότι τα μέτρα που προβλέπονταν (όπως απαγόρευση στάσης – στάθμευσης οχημάτων έμπροσθεν των στάσεων των λεωφορείων, η τοποθέτηση στεγάστρων στις στάσεις κ.λπ.)  και οι υποχρεώσεις που θα αναλάμβαναν τα συμβαλλόμενα μέρη στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας, αντικείμενο είχαν μία σειρά συγκοινωνιακών ρυθμίσεων προκειμένου να διευκολύνεται η κυκλοφορία των λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ.  και δεν προκύπτει κέρδος για τον Οργανισμό και τους μετόχους του άρα δεν υπάρχει συμφέρον και για τον εγκαλούμενο Αντιδήμαρχο Αναστάσιο Πολυχρονίδη που τυγχάνει μικρομέτοχος του Ο.Α.Σ.Θ».
Σημειώνουμε πως ο κ. Ανέστης Πολυχρονίδης είναι μικρός μέτοχος στον Ο.Α.Σ.Θ., από κληρονομιά του πατέρα του, κατά ποσοστό 1/5 μιας ακέραιης μετοχής.
Η Διοίκηση Δήμου Ωραιοκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: