Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

"Πνίγηκε" στα αγριόχορτα ο "Ελαιώνας της Ελπίδας", δυο μονάχα εθελοντές έδωσαν το παρόν στη σημερινή δράση διάσωσής του.



Πριν από τρεις μήνες (στις 9/3) πλήθος πολιτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Ωραιοκάστρου και της μονάδας αυτιστικού ατόμου "ΕΛΠΙΔΑ" και συμμετείχαν στη φύτευση ελαιόδενδρων (περί τα 500) στο λόφο πάνω από τη λίμνη, για τη δημιουργία του "Ελαιώνα της Ελπίδας".
Δεν γνωρίζω αν από τότε υπήρξε κάποια φροντίδα των δενδρυλίων, σήμερα πάντως το πρωί που βρέθηκα στο χώρο με αφορμή το κάλεσμα που ο δήμος απηύθυνε προς τους πολίτες για φρόντισμα του Ελαιώνα διαπίστωσα ότι η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη. Τα αγριόχορτα και τα αγκάθια θεριέψανε και κατέλαβαν όλη την έκταση του λόφου, "πνίγοντας" και εξαφανίζοντας τα μικρά ελαιόδενδρα.
Από την άλλη, ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του δήμου κι έτσι το δύσκολο έργο του καθαρίσματος του χώρου ανέλαβαν ο αντιδήμαρχος Ματσουκατίδης (παρά τη μη επανεκλογή του και είναι γι ' αυτό αξιέπαινος) και ένας εργαζόμενος του δήμου, από τους πλέον ευσυνείδητους και δουλευταράδες.
Το καθάρισμα από τα αγριόχορτα είναι απαραίτητο για την επιβίωση των ελαιόδενδρων αφού διαφορετικά δεν μπορούν και να ποτιστούν. Θα πρέπει λοιπόν η σημερινή προσπάθεια να συνεχιστεί πιο οργανωμένα για να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τη διάσωση των ελαιόδενδρων.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 14-6-2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: